Na makedonske mladiće pucano iz tri tipa oružja
Foto: TANJUG

Petostruko ubistvo

Na makedonske mladiće pucano iz tri tipa oružja

Planeta -
Šefica makedonskog MUP Gordana Jankulovska iznela je te podatke na osnovu dosadašnje analize čaura

SKOPLJE - Dosadašnja istraga ubistava pet Makedonaca kod veštačkog jezera blizu Skoplja sugeriše da je bilo više od jednog izvršioca i da je u žrtve pucano iz neposredne blizine, iz tri tipa oružja, rekla je ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska.

Jankulovska je na pres konferenciji u Skoplju iznela te podatke na osnovu dosadašnje analize čaura koje su pronađene na mestu hladnokrvnog ubistva, koje je dovelo do novog pogoršanja međuetničkih odnosa u Makedoniji.

Ona je takođe rekla da se identitet počinioca hladnokrvnih ubistava pre dva dana još ne može utvrditi i zbog toga apelovala na uzdržanost i prestanak spekulacija o etničkoj pripadnosti ubica.

Ona je ujedno uputila i poruku ubicama da ne mogu izbeći pravdu i zamolila građane da okupljanja povodom Uskrsa ne iskoriste za eskalaciju nereda.

Od danas makedonski MUP ima otvorenu posebnu telefonsku liniju 199 za prijavljivanje svih informacija u vezi s ovim slučajem, a službe u susednim državama su u kontaktu sa makedonskim vlastima u cilju otkrivanja počinilaca ubistava.

Jankulovska je rekla da je u toku jučerašnjeg dana i danas napravljena analiza na osnovu podataka o putničkim vozilima koja bi mogla biti povezana sa ovim slučajem.

Tela četiri mladića, starosti između 18 i 20 godina, nađena su kod veštačkog jezera u selu Smiljkovci kod Skoplja, zajedno sa telom 45-godišnjeg stanovnika sela Creševo.

Sva su imala prostrelne rane na sebi. Žrtve hladnokrvne likvidacije biće sahranjene tokom dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track