DA LI BISTE ŽIVELI OVDE: U ovim gradovima u Italiji kuće se prodaju za evro!
Foto: Profimedia

Jedino što morate je da ih renovirate

DA LI BISTE ŽIVELI OVDE: U ovim gradovima u Italiji kuće se prodaju za evro!

Planeta -
Verovatno se pitate Okej, u čemu je fora?, a evo i odgovora - cena je takva jer je to deo plana gradonačelnika da privuku ljude u manje gradove i ne naprave od njih pustare

Zvuči previše dobro da bi bilo istinito - kuća u jednom od tri italijanska grada može biti vaša za samo jedan evro. Ukoliko ste među onima koji bi prodali sve ovde, dali otkaz i otišli u neku drugu zemlju, ovo je možda ideja koju ne bi trebalo da propustite.

Verovatno se pitate "Okej, u čemu je fora?", a evo i odgovora - cena je takva jer je to deo plana gradonačelnika da privuku ljude u manje gradove i ne naprave od njih pustare.

Sa pogledom na Etnu, foto: Profimedia
Sa pogledom na Etnu, foto: Profimedia

Naravno, ima jedna caka - potrebno je da uložite 25.000 evra u renoviranje kućice. Iako je većina u prilično lošem stanju, nećete baš dobiti ni ruševinu u kojoj ne možete da živite.

Ukoliko ste ljubitelji svežeg planinskog vazduha, za vas je Karega Ligure u Pijedmontu. Potiče iz 11. veka i nalaze se na 1.600 metara nadmorske visine. Nema puno stanovnika, a zagađenost je nula, navodi gradonačelnik.

Karega Ligure u Pijedmontu, foto: Profimedia
Karega Ligure u Pijedmontu, foto: Profimedia

Sledeće mesto se nalazi u italijanskoj regiji Abruco, Lece nei Marsi. Mesto je pogođeno zemljotresom 1915. godine, kada je krenuo početak kraja ovog naseljenog mesta. Okruženo je bukovim drvetom starim 600 godina, koje će najverovatnije uskoro biti pod zaštitom UNESO.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track