CRNA GORA SLAVI Milo Đukanović: Nezavisnost donela prosperitet
Foto: Rojters

Devet godina samostalnosti

CRNA GORA SLAVI Milo Đukanović: Nezavisnost donela prosperitet

Planeta -
Predsednik crnogorske Vlade je istakao da je 21. maj civilizacijski iskorak "vredan crnogorskog 21. veka"

PODGORICA - Crna Gora je, devet godina posle obnove nezavisnosti, u neprekidnom, istrajnom, merljivom i vidljivom napretku, na unutrašnjem i međunarodnom planu, izjavio je crnogorski premijer Milo Đukanović, na svečanom prijemu povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

Predsednik crnogorske Vlade je istakao da je 21. maj civilizacijski iskorak "vredan crnogorskog 21. veka", prenela je Radio-televizija Crne Gore (RTCG).

"Na političkom poprištu borbe za nezavisnost preuzeli smo odgovornost za nebrojeno mnogo društvenih, političkih, ekonomskih, kulturno-emancipatorskih izazova. I zaista, nakon devet godina, stojimo s obnoviteljskim bremenom odgovornosti, radosni što ponosno možemo reći: mi jesmo u neprekidnom progresu, u istrajnom, merljivom i vidljivom napretku, na unutrašnjem i međunarodnom planu", kazao je Đukanović.

Crna Gora je, kako je rekao, "danas najprosperitetnija ekonomija u ovom delu Evrope, regionalni lider u evropskoj i evroatlantskoj integraciji".

"Ovi uspesi su utoliko veći, jer su ostvareni u vremenu dugo trajuće globalne ekonomske krize i promenjenom geo-političkom kontekstu u Evropi. Aktuelni procesi u regionu opominju da po pitanju stabilnosti na zapadnom Balkanu moramo biti u stalnom oprezu.

Zato je veoma važno da svi izazovi, nasleđeni iz vremena raspada jugoslovenske države, budu pod pojačanom pažnjom Evropske unije i drugih relevantnih međunarodnih činilaca", rekao je Djukanović. Svečanom prijemu prisustvovali su predstavnici zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, diplomatskog kora, kao i zvanice iz javnog i kulturnog života Crne Gore, navodi RTCG.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track