(VIDEO) PLEMENITA RUSKINJA: Spasla samoubicu i dete i kaže da to nije herojstvo
Foto: Printscreen 1tv.ru

Ne grabi se za priznanje

(VIDEO) PLEMENITA RUSKINJA: Spasla samoubicu i dete i kaže da to nije herojstvo

Planeta -
Igor Naskov je hteo da sa ćerkicom (5) skoči u smrt sa trećeg sprata, ali Alisa Fjodorovna je satima razgovarala s njim i ubedila ga da svađa sa ženom nije razlog za smrt

SANKT PETERBURG - Čovek je stajao na ivici balkona na trećem spratu s devojčicom u rukama spreman da s njom skoči u smrt, ali je slučajna prolaznica, na sreću psiholog po obrazovanju, spasla očajnog oca i njegovu nedužnu ćerkicu.

Slučaj se dogodio u Sankt Peterburgu, kad se u jednom kvartu digla uzbuna: čovek, identifikovan kao Igor Naskov (39) popeo se na betonsku ogradu balkona na trećem spratu sa ćerkicom (5) u rukama da bi izvršio samoubistvo.Brzo je stigla policija, ali on je prilazio sve bliže ivici kad je tom ulicom naišla Alisa Fjodorovna, psiholog. Policajci su pametno prihvatili njenu pomoć, a ona se popela u stan i izašla na balkon. Kaže da je bila oprezna kao nikad u životu - jedna pogrešna reč ili nagli pokret mogli su da izazovu tragediju.

Alisa je satima pregovarala sa potencijalnim samoubicom (Foto: Printscreen 1tv.ru)
Alisa je satima pregovarala sa potencijalnim samoubicom (Foto: Printscreen 1tv.ru)

"Tražio je samo jedno - da ga ubiju. Bar je tako govorio prva dva sata. Nije hteo da živi i to je bilo najteže, jer čoveku koji je potpuno izgubio veru i nadu treba probuditi volju za životom jer je život divna stvar, ima toliko neverovatnih preokreta koje čovek mora da otkrije", priča Alisa.

U razgovoru s njim saznala je da je odlučio da se ubije zato što se posvađao sa suprugom. To je rekao Alisi posle mučna tri i po sata stajanja na balkonu s detetom u rukama. I odjednom je zatražio motocikl i milion rubalja u zamenu za ćerkicu.

Skromna heroina Alisa Fjodorovna (Foto: Printscreen 1tv.ru)
Skromna heroina Alisa Fjodorovna (Foto: Printscreen 1tv.ru)

"Stalno sam mu govorila - dobro, daćemo ti, pusti je, zašto je držiš, pusti je. Rekao mi je - ne mogu da je pustim, razumeš li, ako je pustim skočiće svi na mene, staviće mi lisice i odvesti u policiju, ništa neću dobiti", prepričava Alisa ovaj događaj.

Uspela je da ga ubedi, a nastavak događaja bio je baš kao što je neuspeli samoubica predviđao - uhapšen je i odveden u policiji.

Neuspeli samoubica Igor Naskov (39) je uhapšen (Foto: Printscreen 1tv.ru)
Neuspeli samoubica Igor Naskov (39) je uhapšen (Foto: Printscreen 1tv.ru)

"Sve je uradila kako treba, privukla mu je pažnju na sebe pa nije gledao na ulicu, smatram da je uradila sve za peticu. Jako bi dobro bilo da imamo takve ljude u policiji", prezadovoljan je Sergej Uljanov, načelnik Nevskog reona Ministarstva za vanredne situacije Sankt Peterburga.

Ovo nije prvi put da je Alisa pomogla ljudima u nevolji: jednom je na Tajlandu morala da kaže šestogodišnjem detetu da mu je mama poginula. Kamen je pao na manastir u kom je bila grupa ruskih turista. Alisa je i tada uspela da nađe prave reči. Međutim, ona smatra da nije uradila ništa posebno jer veruje da pomaganje ljudima nije nikakvo herojstvo.

(1tv.ru)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track