FOTO OVAKO JE IZGLEDAO ŽIVOT BO BAJDENA: Od  popularnog demokarete, rata u Iraku do bolničke sobe
Foto: Profimedia.rs

Porodica tuguje

FOTO OVAKO JE IZGLEDAO ŽIVOT BO BAJDENA: Od popularnog demokarete, rata u Iraku do bolničke sobe

Planeta -
Bo Bajden prvi put sa velikom tragedijom susreo se kada je bio trogodišnji dečak. U decembru 1972. godine teško je povređen u saobraćajnoj nesreći u kojoj su poginule njegova majka Neilija (30) i 13-mesečna sestra Naomi
1 / 7 Foto: Profimedia.rs

VAŠINGTON - Najstariji sin američkog potpredsednika Džozefa Bajdena - Bo Bajden (46) umro je od posledica tumora na mozgu, saopštila je danas njegova porodica.

Bo Bajden prvi put sa velikom tragedijom susreo se kada je bio trogodišnji dečak. U decembru 1972. godine teško je povređen u saobraćajnoj nesreći u kojoj su poginule njegova majka Neilija (30) i 13-mesečna sestra Naomi.

U dva mandata je izabran za glavnog državnog advokata Delavera i planirao je da se kandiduje za guvernera 2016. 2013. godine mu je dijagnostifikovan rak nakon čega se povukao iz javnosti, a prošle godine je u jednoj teksaškoj bolnici bio na operaciji.

Džo Bajden je sina nazvao osobom koja je "služila drugima", uz podsećanje da je Bo kao mladi advokat "radio na uspostavljanju vladavine prava na ratom razorenom Kosovu".

On je služio u Iraku kao advokat Nacionalne garde Delavera. Nacionalnoj gardi se pridružio 2003. godine kao opšti sudija ili vojni advokat i raspoređen je u Irak 2008. godine, dok je njegov otac vodio kampanju da postane potredsednik u administraciji Baraka Obame.

U dva mandata je izabran za glavnog državnog advokata Delavera i planirao je da se kandiduje za guvernera 2016.

Prvi ozbiljniji zdravstveni problem imao je 2010. godine, kada je pretrpeo blaži moždani udar. 2013. godine mu je dijagnostifikovan rak nakon čega se povukao iz javnosti, a prošle godine je u jednoj teksaškoj bolnici bio na operaciji.

Na medicinskom tretmanu bio je u Medicinskom centru Valter Rid, u pregrađu Vašingtona.Za sobom je ostavio suprugu Hale i dvoje dece Nataliju i Hantera.

( EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track