ZAGREB: Ivo Josipović osnovao stranku levog centra
Foto: Printscreen

Po ugledu na Tadića

ZAGREB: Ivo Josipović osnovao stranku levog centra

Planeta -
Dosta je bilo pitanja gde su ti otac ili deda bili 41, 71. i gde si bio 91'. Važno je gde ćemo biti 2021. Ne dopustimo da budemo na začelju kolone uspešnih i modernih zemalja", poručio je Josipović i dodao da će stranka afirmisati klasične ideje levice poput građanskih i manjinskih prava

ZAGREB -Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović osnovao je danas stranku levog centra, pod nazivom Napred Hrvatska-progresivni savez.

„Naša je dužnost da pobedimo bedu i da ne dopustimo da se ustavni poredak ruši na cesti. Naša je dužnost da obezbedimo mir, red i stabilnost i da se ljudi kada prelaze cestu ne boje da će pored njih eksplodirati plinska boca“, rekao je Josipović na osnivačkoj skupštini u Zagrebu pred oko 300 gostiju.

On je poručio da je vreme da se prestane baviti ustašama i partizanima.

„Dosta je bilo pitanja 'gde su ti otac ili deda bili 41, 71. i gde si bio 91'. Važno je gde ćemo biti 2021. Ne dopustimo da budemo na začelju kolone uspešnih i modernih zemalja", poručio je Josipović i dodao da će stranka afirmisati klasične ideje levice poput građanskih i manjinskih prava.

Bivši predsednik je izrazio očekivanje da će na predstojećim parlmentarnim izborima stranka ostvariti dobar rezultat. Stranka Napred Hrvatska-progresivni savez odmah postaje parlamentarna s obzirom da je jedan od osnivača poslanik s liste Socijaldemokratske partije Josip Kregar.

On je rekao da nisu kradljivci mandata i da je dogovor da mandate odrade korektno za listu s koje su izabrani ili da mandat vrate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track