UBICE: Crnogorci predvode islamiste u pokoljima!
Foto: Profimedia

Braća iz Plava komandanti jedinica IS

UBICE: Crnogorci predvode islamiste u pokoljima!

Planeta -
Džemal i Kenan Canović već neko vreme ratuju u Siriji na strani džihadista, a njihov saborac Omar Redžepagić preko Fejsbuka zapretio Americi, ali i svetu

PODGORICA - Sve više Crnogoraca priključuje se ekstremistima Islamske države (IS) u njihovim pohodima u Siriji i Iraku, a podgorički „Dan“ prenosi da su braća Canović iz Plava čak i komandanti ozloglašenih džihadista.Reč je o Džemalu Canoviću, koji je promenio ime u Ahmed Tarik, i njegovom bratu Kenanu. U Siriji ratuje i Omar Redžepagić, koji je na Fejsbuk postavio slike s ratišta i komentare. Među poslednjim objavama je i fotografija na kojoj piše: „Šaljem ovu poruku Americi i svetu“, a poruka glasi:- Onaj ko za zaštitnika uzme Alaha i poslanika Njegova i vernike - pa, Alahova strana će svakako pobediti - napisao je Redžepagić.Podgorički Dan piše da je Kemal Canović, čiji su sinovi i ćerka u Siriji, vlasnik „Interkema“, firme za proizvodnju i promet robe registrovane u Plavu. On je 2009. bio odbornik SDP u plavskom parlamentu.- Prema poslednjim informacijama, Džemal Canović je i dalje u Siriji, dok nema podataka gde se sada nalazi njegov brat Kenan. On je tokom prošle godine ratovao u toj zemlji. Jedno vreme je tamo ratovala i njihova sestra Ines Canović, zajedno sa svojim suprugom Semirom Hasanagićem - rekao je neimenovani sagovornik iz MUP CG.Inače, na Fejsbuku se među prijateljima Ahmeda Takira, odnosno Džemala Canovića, nalazi i Baranin Damir Slaković, takođe član Islamske države, koji je nedavno preko interneta poslao poruku svojim sugrađanima: „Dolazimo i nećemo imati milosti prema vama“.

IŽIVLJAVANJE U IRAKU Teroristi regrutuju mlade za svoje redove OTELI 500 DECE DA IM BUDU BOMBEEkstremisti IS oteli su oko 500 dece iz dve iračke provincije i odveli ih u svoje baze u Iraku i Siriji, a zvaničnici Iraka strahuju da će nesrećni mališani biti iskorišćeni kao žive bombe.- Oni će toj deci isprati mozak i napraviti od njih bombaše-samoubice - izjavili su irački policijski zvaničnici.IS je dosad hiljade dečaka pretvorio u „vojnike kalifata“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track