(VIDEO) DNR: 19 poginulih, ukrajinska vojska od zore granatira duž cele linije razgraničenja
Foto: Printscreen Yt

Rat u Ukrajini

(VIDEO) DNR: 19 poginulih, ukrajinska vojska od zore granatira duž cele linije razgraničenja

Planeta -
Pod artiljerijskom vatrom su se našli Donjeck, Širokino, Gorlovka i Spartak, kaže Eduard Basurin

DONJECK - Najmanje pet civila i 14 pripadnika snaga samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) poginulo je u granatiranju ukrajinskih snaga, izjavio je portparol Ministarstva odbrane DNR Eduard Basurin.

"Za sada je poginulo pet civila, 24 ih je povređeno, od čega devetoro teško. Među vojnicima ima 14 poginulih, a povređenih 86, uključujući 18 teško", rekao je Basurin, prenosi Itar-Tass.

"Ukrajinska vojska je u zoru počela sa teškim granatiranjem mesta u DNR, praktično duž čitave linije razgraničenja. Pod artiljerijskom vatrom su se našli Donjeck, Širokino, Gorlovka i Spartak", naveo je Basurin, dodavši da su u toku potraga i spasavanje zarobljenih u srušenim zgradama.

http://www.youtube.com/watch?v=qqJmXnFIZ9M

Ministar odbrane DNR Vladimir Kononov je ranije juče istakao da je delovanje ukrajinske vojske bilo unapred planirano.

"Njihov je cilj da ne sprovode mirovne dogovore i ovo je pokušaj da se pokaže da je situacija izmakla kontroli", rekao je on.

Basurin je dodao da njegove snage nisu izvele nikakvu ofanzivnu akciju već su "preduzete odgovarajuće mere da bi se sprečio genocid naroda Donbasa".

Prema njegovim rečima, naređenje da se granatiraju gradovi i sela samoproglašene NR Donjeck izdali su komandanti ukrajinskih oružanih snaga. "Jedino komandanti ukrajinskih oružanih snaga mogu izdati naređenje da se otvori vatra", rekao je on.

http://www.youtube.com/watch?v=3lRluUv-oLo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja