KREMLJ OPTUŽUJE: Kijev izaziva nove sukobe da bi EU produžila sankcije protiv Rusije
Foto: AP

KREMLJ OPTUŽUJE: Kijev izaziva nove sukobe da bi EU produžila sankcije protiv Rusije

Planeta -
Ukrajinska strana je mnogo puta u prošlosti preduzimala korake radi pogoršanja tenzija uoči nekih značajnijih međunarodnih dešavanja, kaže Dmitrij Peskov

MOSKVA - Kremlj je danas optužio Kijev za izazivanje novih sukoba na istoku Ukrajine kako bi se izvršio pritisak na Evropsku uniju koja bi uskoro trebalo da odluči o eventualnom produžetku sankcija protiv Rusije.

"Ukrajinska strana je mnogo puta u prošlosti preduzimala korake radi pogoršanja tenzija uoči nekih značajnijih međunarodnih dešavanja. To se i ranije dešavalo i mi smo ozbiljno zabrinuti zbog najnovijihih takvih poteza", izjavio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenela je agencija Rojters.

Peskov je naveo da Kijev ne poštuje mirovni sporazum iz Minska, dodajući da se čeka odluka Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju o tome ko je kriv za podgrevanje tenzija.

"Postoje očigledna kršenja i Lavrov (ruski ministar spoljnih poslova Sergej) je već ukazao da bi predstavnici OEBS trebalo da iznesu relevantne zaključke i jasno definišu ko je odgovoran za ova kršenja", istakao je Peskov, prenosi Itar-Tass.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track