VOJNI EKSPERIMENT POŠAO PO ZLU: Poginuo Amerikanac, druga dvojica teško ranjena
Foto: Profimedia

Nesreća u vojnoj fabrici

VOJNI EKSPERIMENT POŠAO PO ZLU: Poginuo Amerikanac, druga dvojica teško ranjena

Planeta -
Ministar ekonomije Božidar Lužarski izjavio je da je nesreću izazvala neispravna municija proizvedena 1984. godine jedne privatne bugarske kompanije

SOFIJA - Jedan Amerikanac je poginuo i četiri osobe, među kojima dvojica Amerikanaca, povređena su danas tokom testiranja oružja u Sopotu, u centralnom delu Bugarske, javio je tamošnji radio BNR.

Gradonačečnik Sopota Veselin Ličev izjavio je da su "žrtva i dvojica od četiri povređene osobe, bili deo strane misije", sugerišući da su u pitanju prodavci civilnog oružja i ne precizirajući njihovu nacionalnost.

Nesreća se dogodila za vreme testiranja raketa na poligonu u Sopotu, saopštilo je bugarsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i dodalo da je jedna osoba poginula i četiri povređene. Ministar ekonomije Božidar Lužarski izjavio je da je nesreću izazvala neispravna municija proizvedena 1984. godine jedne privatne bugarske kompanije.

Radio BNR je naveo da je jedan od dvojice povređenih Amerikanaca u teškom stanju.

Kako je ranije saopšteno najmanje jedna osoba je poginula, a četiri su ranjene u eksploziji koja se danas dogodila u vojnoj fabrici "VMZ-Sopot"u centralnom delu Bugarske, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U saopštenju se navodi da se nesreća dogodila tokom planiranog eksperimentalnog testa u vojnom kompleksu u selu Anevu, koji je deo državnog proizvođača oružja "VMZ-Sopot" Iz Ministarstva nisu saopštili identitet žrtava, ali mediji navode da je reč o civilima.

"Ne postoji opasnost od novih eksplozija", izjavio je za bugarski nacionalni radio gradonačelnik Sopota Veselin Ličev.

(Srna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track