NEZAPAMĆENI SKANDAL: Šefovi policije u Zagrebu imali seks sa devojčicama
Foto: Shut

Potres u hrvatskom MUP

NEZAPAMĆENI SKANDAL: Šefovi policije u Zagrebu imali seks sa devojčicama

Planeta -
Auto-prevoznik Marijan K. (50) podmićivao visoke funkcionere saobraćajne policije Zagreba plaćajući im seks sa maloletnicama

ZAGREB - Trojica visokih funkcionera u hrvatskoj policiji suspendovani su kada je otkriveno da su imali seksualne odnose sa maloletnim prostitutkama, a da su im to kao mito omogućavali pojedini auto-prevoznici.Dvojica su na visokim funkcijama u Direktoratu policije, a treći je jedan od šefova zagrebačke saobraćajne policije.Devojke sa FejsbukaHrvatski policajci su pred kraj prošle godine započeli istragu o grupi makroa koji su preko Fejsbuka i oglasnika tražili devojke koje bi radile za njih kao prostitutke. Devetoro muškaraca i žena uhapšeno je u martu u okviru te istrage, a zbog organizovanja mreže za prostituciju. Kada su nastavili da ispituju rad te grupe, policajci su otkrili da su uhapšeni Magdalena B. (28), fitnes instruktorka, i njen prijatelj Marijo B. (45) nudili i seksualne usluge maloletnica.Istraga ih je dovela do auto-prevoznika Marijana K. (50), koji je plaćao za seks devojci od nepunih 17 godina, i prisluškujući njegove telefonske razgovore, došli su i do svojih kolega. Presreli su njegov razgovor sa jednim od šefova saobraćajne policije, u kojem Marijan kaže da mu na poklon nudi i plaćeni seks. Još se ispituje kakvim uslugama su mu šefovi policije uzvraćali na ove poklone, ali se sumnja da su trojica visokih policijskih funkcionera njemu i mnogim drugim auto-prevoznicima na ovaj način iznuđivali mito.Bogata klijentelaMreža prostitucije koju su organizovali Magdalena i Marijo imala je mnogo devojaka, a neke su imale i 16 godina. Cena za seksualni odnos bila je 500 do 700 kuna (8.000 do 11.000 dinara) za pola sata, a klijenti su bili raznoliki - od pevača i advokata, preko vlasnika tarot-linije, do ginekologa, novinara i funkcionera „Hrvatskih šuma“.

Ilustracija
Ilustracija

Po svaku cenuZA SEKS DAO „AJFON 6“Ispitujući ponašanje auto-prevoznika Marijana K., policija je otkrila da je on najmanje u četiri navrata plaćao za seks sa maloletnom prostitutkom. Jednom joj je umesto novcem platio „ajfonom 6“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track