Apelujemo na građane koji se sete kako je izgledao vozač automobila da to prijave policiji, rekla ministarka Jankulovska

SKOPLJE - Oko 40 građana do sada se javilo policiji sa informacijama o vozilu koje je pronađeno u blizini mesta petostrukog ubistva kod Smiljkovskog jezera, kod Skoplja.

Makedonska ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska izjavila je novinarima u Skoplju da se informacije tih ljudi poklapaju sa pretpostavkama MUP o tome gde i kada je viđeno vozilo. "Apelujemo još jednom na građane koji se sete kako je izgledao vozač automobila da to prijave policiji", rekla je Jankulovska.

Ona je dodala da MUP zna kada je i kuda išlo vozilo, ali u prilog istrazi to za sada ne može da obelodani. "Naš je utisak da imamo ozbiljne informacije koje bi mogle da znače brzo rešavanje slučaja", rekla je Jankulovska.

Reč je o automobilu marke "opel" koji je iz inostranstva stigao u Makedoniju i imao lažne registarske tablice. U četvrtak uveče, 12. aprila, u blizini obilaznice kod Skoplja, pronađena su tela četvorice mladića starih između 18 i 22 godine iz skopskog naselja Radišani, i jednog 45-godišnjaka iz sela Creševo, na kilometar od jezera.Na njih je pucano iz neposredne blizine, iz tri ugla i iz tri različita tipa oružja, potvrdila je ranije ministarka Jankulovska.

Nakon sinoćnjeg protesta, u Makedoniji je danas mirno, a na svim raskrsnicama u širem centru grada patrolira policija. U jučerašnjim protestima privedeno je 14 ljudi, a petoro je povređeno uključujući i dva policajaca.

Osnovni sud u Skoplju danas je saopštio da mu još nisu dostavljeni nalazi i mišljenja veštaka u vezi sa petostrukim ubistvom. "Do ovog trenutka nisu dostavljeni pismeni nalazi i mišljenja veštaka, istraga je u toku, a za eventualna nova saznanja i detalje u vezi s ovim događajem javnost će biti obaveštena", dodaje se u saopštenju suda.