12 MRTVIH U GRUZIJI: Voda gutala ljude, zveri iz zoo-vrta harale gradom!
Foto: Reuters

Oluja

12 MRTVIH U GRUZIJI: Voda gutala ljude, zveri iz zoo-vrta harale gradom!

Planeta -
Tbilisi i zoo-vrt u njemu razorilo je nevreme, pa su se na slobodi našli lavovi, vukovi, krokodili, medvedi...

TBILISI - Nezapamćeno nevreme praćeno poplavama i odronima, koje je u noći između subote i nedelje pogodilo glavni grad Gruzije Tbilisi, odnelo je više od 12 života, dok se 10 osoba vodi kao nestalo.Istovremeno, razoreni su delovi zoološkog vrta, pa su se na ulicama našle neke od najkrvoločnijih zveri - vukovi, lisice, nilski konji, krokodili i druge. Zbog njih je gradom zavladala panika.

foto reuters
foto reuters

Među žrtvama stravične oluje praćene gradom, snažnim vetrom i obilnom kišom su ljudi čije su se kuće nalazile u najugroženijem području. Njih je klizište bukvalno progutalo. Neki objekti su još pod tonama blata, pa se strahuje da je broj žrtava veći. Prema podacima gradskih vlasti, više od 40 porodica u centru Tbilisija ostalo je bez krova nad glavom. Među 11 stradalih je i troje radnika zoo-vrta. Život je izgubila Guliko Čitaze, koja je tu bila zaposlena 25 godina, a koja je pre dve nedelje izgubila ruku u napadu tigra.

foto reuters
foto reuters

foto reuters

Inače, pobegle su ukupno 32 opasne životinje, a među njima je bilo po šest lavova i tigrova, osam medveda i 13 vukova. Spasilački timovi su brzo spasli veći broj životinja, ali su se mnoge i utopile. Jedan broj je, morao da bude likvidiran zbog agresivnosti.

O posledicama nevremenaMILIONSKA ŠTETA- oluja je pogodila Tbilisi, grad sa 1,1 milion stanovnika - potpuno je uništeno 40 kuća u centru grada- razoren je jedan od glavnih mostova iznad reke Vere- na desetine stabala starih po nekoliko decenija iščupano je iz korena, a uništeno je i desetine automobila koji su se nalazili ispred zgrada- 1,3 miliona evra procenjena je šteta koju je pričinilo nevreme

http://www.youtube.com/watch?v=-itx6uXaJz8
http://www.youtube.com/watch?v=pLH6nzS20cE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track