JEDINSTVENA PONUDA: Na prodaju imanje u Australiji veće od Srbije!
Foto: National Geographic

Već ima zainteresovanih

JEDINSTVENA PONUDA: Na prodaju imanje u Australiji veće od Srbije!

Planeta -
Ukoliko želite da postanete vlasnik imanja većeg od Srbije spremite se za selidbu u Australiju i više od 325 miliona dolara, pošto je najveće privatno zemljište na svetu ponuđeno na prodaju

Zemljište koje se prostire na 101.411 kilometara kvadratnih (13.000 kilometara kvadratnih veće od Srbije), odnosno 11 miliona hektara, u vlasništvu je sera Sidnija Kidmana. On je ovo imanje formirao pre oko 100 godina nakon 10 različitih kupovina „manjih“ placeva.

Ogromno prostranstvo biće prodato jednom od 30 najboljih ponuđača. Zbog veličine, rasprostranjenosti i raštrkanosti, svaki ponuđač moraće da izdvoji više od nedelju dana da preleti imanje i izvrši inspekciju poseda stoke.

Čim je porodica Kidman na tržištu počela da se raspituje da li ima zainteresovanih, javio im se priličan broj ljudi. Najviše potencijalnih kupaca je iz Australije, ali su na plac bacili oko i ljudi iz SAD, Kine, Kanade, Velike Britanije, Švajcarske, Južne Amerike i Indonezije.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pet velikih placeva čine imanje ukupne površine 101.411 kilometara kvadratnihPet velikih placeva čine imanje ukupne površine 101.411 kilometara kvadratnihZbog visoke cene stoke i mesa, mediji navode da se zemljište smatra prvoklasnom imovinom svetskog značaja.

Don Manifold, jedan od agenata zaduženih za prodaju iz firme „Ernst i Jang“, kaže da se sada vrše velike papirološke pripreme jer se pet različitih placeva koji čine ukupno imanje prostiru u tri savezne države i jedne teritorije.

Neverovatno je da je toliko zemljište u jednoj porodici već petu generaciju, a da je bez dugova, stalno dobro vođeno i prvoklasni stočni proizvođač“, rekao je Manifold.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track