SRPSKI TURISTI IZ TUNISA: Bili smo u bazenu i čuli povike teroristi bežite u hotel
Foto: Rojters

pokolj u susu

SRPSKI TURISTI IZ TUNISA: Bili smo u bazenu i čuli povike teroristi bežite u hotel

Planeta -
Ako je slučajno napadnut taj hotel, onda smo imali sreće, to je bila lutrija čista, jer su hoteli bukvalno jedan pored drugog. Međutim, možda su ga napali jer su tamo zapadni turisti, uglavnom iz Engleske, Francuske i Nemačke, kaže turista Predrag Marjanović

TUNIS - Grupa srpskih turista bila je u bazenu hotela koji se nalazi odmah pored plaže i hotela "Imperial marhaba", koji su napali naoružani napadači i ubili 30 ljudi.

Kako je rekao turista Predrag Marjanović, prvo se čuo rafal, a ubrzo su ljudi počeli da beže sa plaže i viču "teroristi"."Bio sam u bazenu i čuo rafal iz 'kalašnjikova'. Posle pet sekundi je sa plaže počelo da trči osoblje, a zatim i turisti i svi su vikali 'teroristi, bežite u hotel'", rekao je on.

Kako je naveo, moguće je da su teroristi napali hotel "Imperial marhaba" zbog toga što je on skuplji i što u njemu odsedaju turisti iz zapadne Evrope.

"Ako je slučajno napadnut taj hotel, onda smo imali sreće, to je bila lutrija čista, jer su hoteli bukvalno jedan pored drugog. Međutim, možda su ga napali jer su tamo zapadni turisti, uglavnom iz Engleske, Francuske i Nemačke", kaže on.

Srpski ambasador u Tunisu rekao je da u napadnutom hotelu nema srpskih turista, ali da je u toj regio više stotina srpskih turista. Kako je rečeno za B92, dve grupe srpskih turista se večeras vraćaju u Srbiju, ali ima onih koji večeras putuju u istu oblast, uprkos napadima.

(B 92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track