(VIDEO) LOV NA ČOVEKA KAO NA ZVER: 1.200 policajaca goni ubicu po šumama istoka SAD
Foto: Reuters, Ap

Prevrću svaki kamen

(VIDEO) LOV NA ČOVEKA KAO NA ZVER: 1.200 policajaca goni ubicu po šumama istoka SAD

Planeta -
Umoran je i napraviće grešku, kaže šerif čiji ljudi jure begunca kao zver

MALOUN, NJUJORK - Oko 1.200 američkih policajaca je preko noći i jutros pretraživalu gustu šumu na istoku SAD, tragajući za robijašem Dejvidom Svitom, jednim od dvojice ubica koji su 6. juna pobegli iz zatvora Klinton u saveznoj državi Njujork.

Šerif okruga Frenklin Kevin Malverhil rekao je rano jutros da dokazi da je Svit u šumi nastavljaju da pristižu, pa je izrazio očekivanje da će begunac biti uhvaćen, možda i za 48 sati. Policajci su oko šume postavili kontolne punktove; nose puške i proveravaju vozila, otvaraju gepeke, zaviruju kroz prozor.

foto: AP
foto: AP

Drugi begunac, osuđenik Ričard Mat, ubijen je u petak u obračunu sa policijom na oko 48 kilometara zapadno od zatvora Klinton iz kojeg je pobegao zajedno sa Svitom. Mat se kleo da nikad neće biti uhvaćen živ. Pretpostavlja se da se Svit krije blizu mesta na kojem je Mat ubijen, na površini od 56 kvadratnih kilometara koje su pod gustim šumama i gustim žbunjem.

Foto: AP
Foto: AP

Policija veruje da će Svit podleći umoru zbog stresa, usled malo sna, oskudne hrane i ujeda buba.

"Umoran je, i napraviće grešku", rekao je šerif Malverhil. Šetif okruga Klinton Dejvid Favro procenjuje da će sada, pošto mu je kompanjon ubijen, Svitu biti još teže, jer neće imati nikog da ga odmenjuje na straži dok spava i neće imati nikog da mu čuva leđa.

Likvidirani Ričard Mat (49) je služio 25-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva i komadanja leša svog bivšeg poslodavca. Svit (35) služio je doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva šerifovog pomoćnika u okrugu Brum, 2002. godine. Veruje se da je begunac naoružan.

http://www.youtube.com/watch?v=pKAazJqN41U

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track