KRVNIK IZ TUNISA: Miran student koji je voleo Real Madrid! Evo šta je radio par sati pre krvoprolića
Foto: AP

Član radikalnih islamista

KRVNIK IZ TUNISA: Miran student koji je voleo Real Madrid! Evo šta je radio par sati pre krvoprolića

Planeta -
Bio je sa mnom, sedili smo u vrtu i sve je bilo potpuno normalno. Nismo imali pojma šta je planirao, rekao je njegov ujak

Seifedin Rezgui, (23) napadač koji je u divljačkom ubilačkom pohodu u tuniskom letovalištu Sus ubio 39 osoba pre nego što ga je upucala policija, živeo je poput bilo kojeg mladića, kako ga opisuju šokirani prijatelji i komšije.

Video koji se pojavio na Jutjubu, snimljen pre otprilike pet godina, prikazuje ga kao strastvenog ljubitelja brejk-densa koji se čak nekoliko puta takmičio u glavnom gradu Tunisa.

Samo nekoliko sati pre nego što je krenuo u stravično ubijanje, Rezgui je bio kod kuće i pričao sa svojim ujakom o životu i studiranju.

"Bio je sa mnom, sedili smo u vrtu i sve je bilo potpuno normalno. Nismo imali pojma šta je planirao", rekao je njegov ujak Ali Bin Muhamad Rezgui (71), kako prenosi britanski Miror.

Ujak kaže da je bio sladak dečak dok je bio mlađi kao i da se bavio brejk-denskom i da je obožavao fudbal. Na Fejsbuk stranici za koju se veruje da je pripadala Rezguiu bilo je nekoliko njegovih objava o Real Madridu i fudbalskoj reprezentaciji Tunisa.

Komšije ga u neverici opisuju kao mirnog i dobrog mladića ali nagađaju dali je možda siromaštvo uticalo da se odluči na nezamisliv čin.

Rezguijev otac, koji radi kao nadničar na farmama ili železnici, odveden je na policiju zbog ispitivanja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tunisa nije imalo Rezguija u evidenciji, a samo je jedanput zaustavljen zbog pušenja marihuane.

Ali, mediji prenose informaciju neimenovanog izvora iz Ministarstva da je Rezgui bio aktivan član radikalne grupe "Islamska omladina" te da je išao u džamije koje drže radikalni propovednici. Islamska država objavila je fotografiju Seifedin Rezguia s porukom:

"Vojnik kalifata, Abu Jahja Alkuiravani, neka ga Bog primi, noć invazije Souse u muslimanskom Tunisu".

Rezgui je studirao vazduhoplovstvo na lokalnom univerzitetu i živeo je sa još četvoricom mladića za koje se takođe smatralo da su studenti.

Kada su se uselili pre godinu dana u jednu kuću komšije je uznemirilo njihovo ponašanje jer nikoga nisu pozdravljali, kako je rekao jedan čovek koji živi pored džamije u kojoj su mladići provodili većinu svog vremena.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track