22 GODINE POŠTO IM JE PREGAŽEN PRVI SIN: Pijani vozač ubio im i drugo dete!
Foto: Profimedia

Život piše najtužnije romane

22 GODINE POŠTO IM JE PREGAŽEN PRVI SIN: Pijani vozač ubio im i drugo dete!

Planeta -
Marka Višnjića (6) je 1993. usmrtio pijani vozač koji je jurio 138 km/h. Nikad nije odgovarao. Njegovi roditelji su sada izgubili i drugog sina. Preko njega je prešao pijani vozač (34)

"Mog sina više ništa ne može vratiti, kakva god bila kazna za pijanog vozača koji ga je usmrtio. I da su ga iste večeri obesili na gradskom trgu, mog sina opet ne bi bilo među živima", rekao je skrhani otac Gorana Višnjića (14) Nedeljko (58).

Dečak je preminuo u nedelju prepodne u požeškoj bolnici od posledica saobraćajne nesreće u kojoj je preko njega automobilom prešao pijani vozač (34). Na sličan način, u saobraćajnoj nesreći, 1993. godine je izgubio prvog sina Marka (6). Na njega je tad, prisetio se, sa 138 km/h naleteo pijani vozač i na mestu ga usmrtio. Do danas zbog te tragedije niko nije odgovarao. On ne može da veruje da njegova porodica danas ponovno prolazi istu sudbinu.

Šanse za Goranovo ozdravljenje otpočetka su, tvrdi, bile jako slabe. Dečak je punih nedelju dana bio na odeljenju intenzivnog lečenja priključen na aparate. Za njegov oporavak molio se celi Antunovac kraj Požege.

"Dva dana pre nego što je poslednji put udahnuo, dobio je visoku temperaturu. Lekari su otpočetka bili iskreni i nisu nam davali lažnu nadu. Ne mogu rečima da opišem koliko sam im zahvalan na trudu i rečima utehe", objašnjava Nedeljko kroz suze.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Njegov sin preminuo je 28. juna u 9 sati i 35 minuta.

"Srce mu je jednostavno stalo. Njegovo telo je bilo smrskano jer su mu točkovi prešli preko grudnog koša. Tog jutra smo krenuli u posetu, ali bio je preslab da bi nas dočekao u životu. Čim smo krenuli prema bolnici, imao sam neki loš predosećaj nelagode i stezanja u grudima", opisuje Slavonac. Pred ulazom u Goranovu sobu dočekala ih je medicinska sestra koja im je saopštila tužnu vest.

Goranova majka Slobodanka se slomila. Otad, rekli su meštani, gotovo ni s kim ne razgovara. Neutešna je, povukla se u sebe, jeca i plače.

"Ovo je najgori osećaj na svetu. I drugo dete moramo da sahranimo zbog istog razloga. Naučiš ih da govore, pišu, othraniš ih i onda dočekaš da ti praktično umru na rukama", plačući govori otac.

Ogorčen je na pravosuđe koje dopušta pijanim divljacima da i dalje voze.

"Ovo je za mene ubistvo. To vam je isto kao da ste uzeli oružje, pucali u nekoga i pobegli. Upravo to je učinio vozač koji mi je ubio dete", smatra Nedeljko.

Njegovim roditeljima zamera što su mu registrovali automobil i dali mu da ga vozi, a znali su da nikad nije položio vozački ispit. Tako je vozio selom i divljao godinama. Opel Corsa kojom je ubio dečaka u vlasništvu je njegove majke s kojom živi. Iz vozačeve porodice Višnjiće dosad niko nije posetio niti nazvao kako bi im izrazili saučešće. Njegov sin, kojeg je s 1,88 promila alkohola u krvi pregazio komšija, biće sahranjen 1. jula na groblju u Antunovcu u 17 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track