ANALIZE POKAZALE: Tuniski terorista tokom napada bio na kokainu!
Foto: Youtube

Narko-džihad

ANALIZE POKAZALE: Tuniski terorista tokom napada bio na kokainu!

Planeta -
Rezultati ispitivanja pokazali su da je masovni ubica Sejfedin Rezgui iz Tunisa pre ubilačnog pohoda uzeo neki stimulans, najveovatnije kokain, prenosi britanski Dejli miror

ISIS ubica je bio toliko nadrogiran kada je vršio masakr u Susu da nije uspeo da detonira bombu koja bi izazvala još veći pokolj.

To bi moglo da objasni zašto je viđen da se smeje u sred haosa i zašto nije uspeo da detonira bombu koja je pronađena pored njegovog tela.

Ovo otkriće je izazvalo bojazan da se bi se sličan napad mogao ponovo desiti, zbog čega je više od 1.000 policajaca i vojnika raspoređeno u gradovima, odmaralištima i hotelima, dok traje istraga o dva ubičina saradnika.

Smatra se da je Rezgui počeo da koristi drogu jer je imao devojku u univerzitetskom gradu Kairuan, koji važi kao uporište radikalizma.

Drogiranje džihadista je uobičajena taktika a u Iraku su na bojnom polju pronalažene igle, amfetamini, heroin i kokain.

Ta praksa je ranije viđena u Fedajinima, gerilcima Sadama Huseina a sada je uobičajena u Islamskoj državi, koja tvrdi se da se tako pomaže džihad.

Vlasti u Tunisu strahuju da se Rezgui radikalizovao u Kairuanu, koji meštani zovu "džihad Uni" zbog ekstremističke reputacije.

Veruje se da je proveo četiri meseca u Libiji u trening kampu Islamske države pre nego što je poslat da napadne u Tunisu, ali je bio obučen da se ponaša slobodno kao student, tako da ne bude primećen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track