ŠOKANTNA PRESUDA U POLJSKOJ: 12 godina robije za zverski zločin od koga se ledi krv!
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Gotovo simbolično

ŠOKANTNA PRESUDA U POLJSKOJ: 12 godina robije za zverski zločin od koga se ledi krv!

Planeta -
Preduzetnik je radnika koji je samo tražio zaostalu platu odveo u šumu, izmasakrirao ga, osakatio i živog zakopao!

VARŠAVA - Na 12 godina zatvora osuđen je Poljak, vlasnik jednog građevinskog preduzeća, zato što je radnika koji je samo tražio svoju zaostalu platu odvukao u šumu, prebio, odsekao mu četiri prsta, izbo nožem i, misleći da je mrtav, živog zakopao u plitkom grobu.

Poslodavca je danas sud u Radomu u centralnoj Poljskoj osudio na 12 godina zatvora, pomoćnika koji je bio saučesnik u tom pokušaju ubistva na 10 godina a obojica moraju prebijenom i osakaćenom 25-godišnjem Dominiku B. iz Katovica da isplate odštetu od 37.500 evra.

Mladić koga je preduzetnik Šimon F. zaposlio na crno na građevini u mestu Grujecu, oko 40 kilometara južno od Varšave, početkom septembra 2013. godine zatražio je od poslodavca da mu isplati zaostalu platu, sumu od svega nekoliko stotina evra. Kada je poslodavac to odbio, mladić je zapretio da će pozvati Državnu inspekciju za rad, a na to su ga poslodavac i njegov pomoćnik Mateuš R. odvukli u šumu, prebili ga, naterali da iskopa plitak grob, izboli nožem i odsekli mu četiri prsta.

Misleći da je mrtav, zatrpali su ga i otišli, ali je mladić poslednjom snagom uspeo da se izvuče i dobaulja iz šume do puta, polunag i bos, sav okrvavljen i padne iscrpljen u jendek. Očevici su se, na sreću, odmah zaustavili i pozvali policiju i hitnu pomoć, a hirurzi su izveli pravi podvig da bi ga vratili u život.

Siroti mladić je dobrim ljudima koji su se zaustavili da mu pomognu i pozvali hitnu pomoć iznemoglo ponavljao "hteli su da me ubiju".

Poslodavac poriče da ima veze sa zločinom ali njegov saučesnik priznao je krivicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja