(FOTO) RADI DOMAĆI NA ULIČNOM SVETLU: Ovo je priča dečaka (9) sa fotografije koja je dirnula svet
Foto: Printscreen FB (Profil Joyce Torrefranca)

Bori se sa siromaštvom

(FOTO) RADI DOMAĆI NA ULIČNOM SVETLU: Ovo je priča dečaka (9) sa fotografije koja je dirnula svet

Planeta -
Mama, ja ne želim da ostanem siromašan. Hoću da ispunim svoje snove, rekao je dečak čiji je otac preminuo u zatvoru, a majka radi prekovremeno da prehrani šestoro dece

Fotografija Filipinca Danijela Kabrere (9) koji radi domaći na ulici jer je to jedino mesto gde ima svetlo, raznežila je svet, a ovo je njegova životna priča.

Danijelov otac je preminuo od virusa u zatvoru pre tri godine, a njegova majka radi po ceo dan kako bi prehranila šestoro dece. Kuća im je izgorela u požaru, pa sada svi žive u kolibi bez struje i vode.

Iako ima samo devet godina, njegova posvećenost školi i domaćem zadatku kako bi se spasao bede, dirnula je pre svega studenta medicine koji se zaustavio da ga fotografiše, a potom i srca ljudi širom sveta.

Njegova majka pere veš i prodaje slatkiše i cigarete na ulici, a Danijel ustaje veoma rano kako bi peške kilometrima stigao na prvi čas u 8 ujutro.

Srećom, posle fotografisanja slučajnoj prolaznika, dečaku počinje život da ide na bolje. Naime, putem inerneta su pokrenute brojne akcije za prikupljanje novca kako bi se dečaku obezbedili makar osnovni uslovi za život.

"Mama, ja ne želim da ostanem siromašan. Hoću da ispunim svoje snove", rekao je dečak svojoj majci po povratku iz škole. Želja mu je da jednog dana postane policajac i štiti svoje sugrađane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja