Sarajka Ema: Preživela sam pokolj monstruma Brejvika

Ispovest

Sarajka Ema: Preživela sam pokolj monstruma Brejvika

Planeta -
Ema Martinović ranjena je u ruku, spasla se plivajući sa ostrva, a kaže da joj je najteže kada se taj monstrum smeje
1 / 4

SARAJEVO - Dvadesetogodišnja Sarajka Ema Martinović (20), koja je, zajedno s nekolicinom mladih preživela pokolj norveškog masovnog ubice Andersa Beringa Brejvika, izjavila je da joj je najteže bilo kad ga je videla da se smeje i da je teško poverovati da takav monstrum postoji.

Ona je dodala i da je morala da ga pogleda u oči da bi nastavila svoj život.

Brejvik je 22. jula prošle godine u centru Osla, i nekoliko sati kasnije u omladinskom kampu Radničke partije na obližnjem ostrvcu Utoja, ubio 77 ljudi, a Martinovićeva se spasla plivajući sa ostrva. Prilikom suđenja norveškom monstrumu sakupila je hrabrost da ga pogleda u oči, objavile su banjalučke Nezavisne novine.

“Nestvarno mi izgleda da je uopšte živ. Pošto sam ga videla kako puca po nama na Utoji, videla sam ga jednom na televiziji i jednom u novinama.Savetovali su nas da trebamo da ga vidimo. I ja mislim kako je to važno za sve nas, i preživele i porodice ubijenih. Dok je gledala početak suđenja masovnom ubici, Emi je najteže bilo kada bi se on nasmijao.

“Ako je bilo više ljudi u jednoj grupi, on bi upucao samo jednog. Činilo se kao da je želeo da ostali pate. U jednom slučaju je naišao na tri brata i ubio samo jednog. Od dve zagrljene prijateljice ubio je samo jednu”, ističe Martinovićeva, koja je rođena 1992. godine u Sarajevu, a Brejvik ju je ranio u ruku, najverovatnije, hicem iz pištolja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track