IZVUKAO MALIŠANA IZ MORAČE: Hrabri Rus spasao dečaka (12) od davljenja!
Foto: Youtube

Svaka čast

IZVUKAO MALIŠANA IZ MORAČE: Hrabri Rus spasao dečaka (12) od davljenja!

Planeta -
Dečak se nekoliko minuta borio sa virovima, ali je ubrzo počeo da gubi snagu, a reka ga je već odnela do mosta Milenijum

Ruski državljanin I.K. spasao je juče od sigurne smrti dvanaestogodišnjeg dečaka, koji se davio u brzacima Morače u Podgorici.

Dečak je juče oko 12 sati, ne poznajući teren, ušao u reku na samom početku velikih bukova kod Momišićke plaže, nakon čega je voda počela da ga nosi. On se nekoliko minuta borio sa virovima, ali je ubrzo počeo da gubi snagu, a reka ga je već odnela do mosta Milenijum.

Rus koji se sa suprugom kupao na plaži "Galeb” ugledao je bespomoćnog dečaka kako se bori za život i uskočio u reku. Plivao je za dečakom kojeg je voda nosila, a uspeo je da ga stigne ispod mosta. Uhvatio ga je za kosu i izvukao na plažu.

Rus je dečaku ukazao prvu pomoć, tako da se mališan posle desetak minuta oporavio.

I.K. je, kako su kazali kupači koji su sa njim pričali na plaži, bio na proputovanju kroz Podgoricu. Krenuo je iz Vrnjačke banje prema moru, a na Moraču je svratio kako bi se osvežio. Mladići koji su prisustvovali spasavanju sugrađanina, u znak zahvalnosti Rusa su odveli u obližnji restoran, odakle je nastavio put prema moru.

(RTCG)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track