TROPSKI TALAS: Mostar danas najtopliji grad u Evropi, evo koliko je bilo stepeni!
Foto: Fonet/AP

Rekord

TROPSKI TALAS: Mostar danas najtopliji grad u Evropi, evo koliko je bilo stepeni!

Planeta -
Meteorolozi dodaju da su za Mostar ovo ipak uobičajene temperature i da je rekordna temperatura zabeležena u Mostaru iznosila 46,2 stepenA

MOSTAR - Mostar je danas bio najtopliji grad u čitavoj Evropi, a u 15 sati temperatura je iznosila visokih 42 stepena Celzijusa, objavili su danas bosanski mediji. Na drugom mestu je Podgorica, gde je temperatura iznosila 41,5 stepeni, na trećem kiparski grad Lefkoniko sa 41,1 stepenom, na četvrtom Kordoba u Španiji (40,6 stepeni), a petom Marina di Đinoza u Italiji (40,4 stepena), preneo je portal Kliks.ba.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda su za taj portal rekli da je najniža zabeležena temperatura u Mostaru u protekla dva dana iznosila visokih 28 stepeni.

Meteorolozi dodaju da su za Mostar ovo ipak uobičajene temperature i da je rekordna temperatura zabeležena u Mostaru iznosila 46,2 stepena.

Treba ipak napomenuti da se službena merenja vrše na visini od dva metra, pri čemu merni instrumenti nisu direktno izloženi suncu. Smatra se da je temperatura na suncu veća barem za desetak stepeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track