PANIKA U OREGONU: Troje u bolnici zbog otrovnog belog praha u pismima
Foto: Profimedia

Istraga

PANIKA U OREGONU: Troje u bolnici zbog otrovnog belog praha u pismima

Planeta -
Koliko je situacija ozbiljna govori činjenica da se uključio i FBI

VAŠINGTON - Američke vlasti otvorile su istragu jer su u nekoliko vladinih kancelarija, sudova i kancelarija šerifa u Oregonu stigle sumnjive pošiljke koje sadrže nepoznatu supstancu, zbog čega su se tri osobe razbolele i završile u bolnici.

Koliko je slučaj ozbiljan govori to što se Federalni istraži biro (FBI) uključio u istragu koja se sprovodi širom zemlje, prenosi Raša tudej.

Portparol oregonske policije potvrdio je da su u tri okruga stigle sumnjive pošiljke, i to na 20 lokacija, mada broj lokacija još nije potvrđen. U državnoj policiji Oregona navode da je u šerifovoj kancelariji u Grant Kauntiju došlo do incidenta kada je šerif Glen Palmer otvorio pošiljku koja mu je bila upućena, a od belog praha koji se razleteo iz koverte odmah je došlo do promena na koži, pa je hitno prebačen u bolnicu.

Još dve osobe su prebačene u bolnicu, a za sada se ne zna u kakvom su stanju.

Lokalni mediji prenose da šerifova kancelarija i zatvorske ćelije dele isti klimatizacioni sistem, što znači da su pritvorenici i osoblje mogli da udahnu prah i eventualno se zaraze. FBI je saopštio da je u ovom trenutku prerano govoriti o detaljima kad je reč o pismima i lokacijama na koje su stigla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track