DEČAK POSTAO HEROJ: Postavio mu je samo jedno pitanje koje mu je spaslo život
Foto: Facebook

Zahvaljući ovim rečima je preživeo

DEČAK POSTAO HEROJ: Postavio mu je samo jedno pitanje koje mu je spaslo život

Planeta -
Taj isti muškarac sad čeka dete sa svojom suprugom, a daće mu ime Džejmi, po svom spasiocu

Džejmi Harington, tinejdžer iz Dublina, trenutno je jedna od najvećih zvezda u Irskoj. On je za Humans of Dublin ispričao svoju nedavnu priču o susretu s muškarcem u 30-im godinama koji je sedeo na ivici mosta i spremao se da skoči.

Život mu je spasio jednostavnim pitanjem "Jeste li dobro?", a poručio je da je to uradio jer voli da pomaže ljudima kojima je potrebna pomoć. Posle naizgled jednostavnog pitanja, 16-godišnji Džejmi je sa njim sedeo 45 minuta i u tom periodu uspeo da ga nagovori da ode u bolnicu i zatraži pomoć.

Taj isti muškarac sad čeka dete sa svojom suprugom, a daće mu ime Džejmi, po svom spasiocu. On je za Independent rekao: "Bio je to čisti instinkt, taj trenutak u kojem sam odlučio da pomognem, a sad ljudi širom sveta znaju za to. Nadam se da će ljude naterati da otvore oči i vide šta se oko njih događa", istakao je Džejmi.

"I was just on my way to the American sweet shop to buy some Gatorade, when I saw this guy in his 30s sitting on the...

Posted by Humans of Dublin on Monday, August 3, 2015

Džejmijeva priča do sada ima više od 46.000 lajkova i podeljena je više od 5.000 puta.

"Krenuo sam u prodavnicu kad sam video tipa u 30-ima kako sedi na ivici mosta. Pomislio sam, vauu... Zaustavio sam se i pitao ga je li dobro, ali znao sam po njegovom pogledu da nije. Nije ništa rekao, samo su mu suze navrle na oči. Neko vreme sam ga molio da dođe i sedne na stepenice i s vremenom je to i uradio. Sedeli smo tamo oko 45 minuta i pričali o tome šta mu se dogodilo, zašto se oseća kako se oseća...

Nisam mogao da ga ostavim samog, a morao sam da krenem, pa sam odlučio da pozovem hitnu. Rekao sam mu da oni mogu da mu pomognu. Ali, on me molio da ih ne zovem i da samo želi neko vreme da šeta i da će smiriti. Zamolio sam ga da ipak nazovem hitnu, da neću moći da zaspim misleći da on okolo šeta sam. Uspeo sam da ga ubedim i oni su ga odvezli u bolnicu".

Džejmi je sa muškarcem razmenio brojeve telefona i on ga je kontaktirao tri meeseca posle događaja da mu javi da mu je žena trudna.

"Rekao je da je u tom trenutku kad sam mu prišao sprema da skoči i da mu je tih nekoliko reči spasilo život. Još mu i danas odzvanja u glavi: "Jesi li dobro?". Ne mogu da zamislim kako mu je nekoliko reči spasilo život, ali on mi je rekao "Zamisli da te niko nikad to nije pitao", završio je svoju ispovest Džejmi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track