(VIDEO) PRODAO JE SVE ŠTO JE IMAO: Ostavio je i ženu i sada živi u šumi u Sloveniji
Foto: Instagram

Normalan život ga ne čini srećnim

(VIDEO) PRODAO JE SVE ŠTO JE IMAO: Ostavio je i ženu i sada živi u šumi u Sloveniji

Planeta -
Nakon što se vratio iz severne Švedske gde je tri nedelje bio u ekspediciji, shvatio je da više ne želi da živi kao pre. Rekao je svojoj supruzi da želi da živi u divljini ali ona za tu ideju baš nije imala razumevanja pa su se razišli

Anđelo Volkenburg (31) iz Belgije imao je sve, posao, brak, dom. A onda je u jednom trenutku shvatio da ga ništa od toga ne čini srećnim. Zato se preselio u Sloveniju i živi u šumi. Jede ono što ulovi i skupi. Anđelo je uvek voleo da ide na ekspedicije i fasciniralo ga je preživljavanje u šumi. Međutim, njegov porodični život baš i nije bio takav. Nakon što se vratio iz severne Švedske gde je tri nedelje bio u ekspediciji, shvatio je da više ne želi da živi kao pre. Rekao je svojoj supruzi da želi da živi u divljini ali ona za tu ideju baš nije imala razumevanja pa su se razišli.

- Ne mogu da je krivim - napisao je kasnije u blogu. Nakon razlaza pao je u depresiju pa je počeo da ima problema na poslu. Nakon godinu dana vratio se u divljinu i zaključio da je to ono što želi od života.

- Shvatio sam da sam to ja i da tamo pripadam. Shvatio sam da uživam u takvom životu - kaže Anđelo. Prodao je kuću, dao otkaz na poslu. Prodao je sve svoje stvari. Poklonio je svu svoju odeću. Najteže mu je bilo da se odvoji od njegovog starog psa koji sada živi s njegovom bivšom suprugom. Otišao je u šumu u Sloveniju gde je uspeo da napravi kolibu i alate. Jede bobice, bilje i žabe, ali meso nabavlja u lokalnom selu jer je lov bez dozvole strogo zabranjen. Iako je četiri godine proučavao načine kako da preživi u divljini, Anđelo priznaje da i dalje pravi neke greške.

- Nije to jednostavno, ali me čini srećnim - rekao je Anđelo. Planira da živi i u divljinama Kanade, Sibira i Aljaske gde je lov dozvoljen. Anđelo nije potpuno "odsečen" od civilizacije. Koristi mobilni telefon koji puni koristeći solarnu energiju i na ivici šume ima parkiran automobil, za slučaj opasnosti. Uz pomoć telefona piše blog o svom životu i stavlja fotografije na Instagram. (Odditycentral)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track