NOVO KRVOPROLIĆE: 5 mrtvih u artiljerijskom napadu ukajinske vojske na Donjeck
Foto: Reuters

Građanski rat u Ukrajini

NOVO KRVOPROLIĆE: 5 mrtvih u artiljerijskom napadu ukajinske vojske na Donjeck

Planeta -
Ministarstvo odbrane DNR saopštilo je da ih je ukrajinska vojska zasula sa 578 projektila iz artiljerije i višecevnih raketnih bacača, a gađani su Donjeck, Jasinovataja, Gorlovka i Telmanovo

KIJEV/DONJECK - U artiljerijskim napadima ukrajinske vojske na samoproglašenu Donjecku Narodnu Republiku u protekla 24 sata poginulo je pet osoba, dok je osam ranjeno, potvrdile su obe strane.

Ukrajinska vojska dodala je i da je ranjeno šest njenih vojnika.

Foto; Reuters
Foto; Reuters

Ministarstvo odbrane DNR saopštilo je da ih je ukrajinska vojska zasula sa 578 projektila iz artiljerije i višecevnih raketnih bacača, prenosi Itar-Tass. Navodeći da je primirje u tom periodu prekršeno 49 puta, to ministarstvo ističe da su granatiranju bili izloženi Donjeck, Jasinovataja, Gorlovka i Telmanovo, kao i još nekoliko drugih naselja po čitavoj liniji razdvajanja. Predstavnik Ministarstva Eduard Basurin rekao je da su poginula četiri civila i jedan vojnik, a da je osam osoba ranjeno, prenela je agencija RIA Novosti.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ukrajinski Ukrinform preneo je, pak, izjavu predstavnika ukrajinskog predsednika za "sprovođenje antiterorističke operacije" pukovnik Aleksandar Motuzjanik da tokom protekla 24 časa u borbama nijedan ukrajinski vojnik nije poginuo a da je ranjeno njih šest. Ta agencija navodi da je u tom periodu "neprijatelj 136 puta pucao na pozicije ukrajinske vojske".

Primirje u Donjeckom basenu zvanično je stupilo na snagu 15. februara ove godine, ali se poslednjih sedmica situacija na istoku Ukrajine značajno zaoštrila, podsećaju agencije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track