(VIDEO) PRONAĐENI OSTACI INDONEŽANSKOG AVIONA: Nosio je skoro pola miliona dolara!
Foto: Printscreen Yt

Tragedija

(VIDEO) PRONAĐENI OSTACI INDONEŽANSKOG AVIONA: Nosio je skoro pola miliona dolara!

Planeta -
Delovi olupine otkriveni su jutros u planinama istočne Indonezije, dan pošto se avion sa 54 putnika i članova posade srušio malo pre sletanja na odredište na ostrvu Papua

DŽAKARTA - Ostaci indonežanskog aviona pronađeni su danas u planinskoj oblasti istočne Indonezije, dan pošto se avion sa 54 putnika i članova posade srušio malo pre sletanja na odredište na ostrvu Papua.

"Rano jutros, avion je nadletao rutu i uočio ostatke u jednoj oblasti u blizini Oksibila, želimo sada da ponovo proverimo", rekao je portparol ministarstva transporta, Dž. A. Barata, u izjavi za agenciju AFP.

I čelnik Agencije za spasavanje i traganje Bambang Soelistjo potvrdio je novinarima u Džajapuri da se iz olupine aviona uzdizao dim koji je primećen iz vazduha.

Avion "ATR 42" izgubio je kontakt sa kontrolom leta, pola sata po uzletanju sa aerodroma Sentani u prestonici Papue, Džajapuri, na letu do Oksibila, koji je trebalo da traje oko 45 minuta, verovatno zbog lošeg vremena.

U avionu kompanije "Trigana er" nalazila su se 44 odrasla putnika, petoro dece i pet članova posade, kao i 6,5 milijardi rupija (470.000 dolara) u gotovini u četiri džaka iz vladinih fondova koje su prenosili poštanski službenici za siromašne porodice, naveo je Harjono, šef pošte u Džajapuri.

Međutim, avion je nestao sa radara 10 minuta pre sletanja na odredište malo pošto je zatražio dozvolu da otpočne sletanje.

http://www.youtube.com/watch?v=aOey9PptWLM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja