(VIDEO) NOVI RASNI SUKOBI: Policajci u Sent Luisu ubili još jednog crnog tinejdžera
Foto: Printscreen Yt

So na ranu

(VIDEO) NOVI RASNI SUKOBI: Policajci u Sent Luisu ubili još jednog crnog tinejdžera

Planeta -
Snage reda tvrde da je Mansur Bej-Bej (18) uperio pištolj u njih tokom pretresa

SENT LUIS - Američki policajci ubili su još jednog crnog tinejdžera tokom racije u severnom delu grada Sent Luis u saveznoj državi Misuri, javile su agencije.

Grupa gnevnih ljudi okupila se kod mesta incidenta, a neki od demonstranata skandirali su "Život crnaca vredi", parolu koja je postala poznata tokom protesta zbog ubistva crnog tinejdžera Majkla Brauna u susednom Fergusonu.

Načelnik policije Sent Luisa Sem Dotson je na konferenciji za novinare rekao da su neki okupljeni gađali ciglama i flašama policajce, koji su imali štitove za zaštitu i upotrebili su suzavac da ih rasteraju. Devet osoba je uhapšeno zbog ometanja saobraćaja i odupiranja hapšenju, saopštila je policija.

Dotson je saopštio da su policajci pretraživali jednu zgradu postupajući po nalogu za pretres iz koje su istrčala dva Afroamerikanca, od kojih se jedan okrenuo i uperio oružje na policajce, koji su zapucali i ispalili četiri hica. Mladić, koji je identifikovan kao 18-godišnji Mansur Bal-Bej, podlegao je zadobijenim ranama, navodi BBC. Drugi mladić je pobegao, navodi Rojters.

Ubistvo tinejdžera dogodilo se kad su u toj oblasti aktivisti obeležavali godišnjicu ubistva Kadžima Pauela, crnca kog ubila policija dok im je prilazio sa nožem, navodi britanska agencija.

http://www.youtube.com/watch?v=JcNp3XqXfJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track