HAMAS ILI HEZBOLAH: Donald Tramp ne zna koja je razlika, a hoće da menja svet
Foto: AP

Opet zabavlja svojim izjavama

HAMAS ILI HEZBOLAH: Donald Tramp ne zna koja je razlika, a hoće da menja svet

Planeta -
To ionako nije bitno, a siguran sam da ni drugi kandidati ne znaju ništa o tome, rekao je republikanski kandidat za predsednika SAD-a

Američki predsednički kandidat Donald Tramp svakim svojim javnim nastupom beskrajno zabavi i svoju zemlju, ali i ostatak sveta. Nakon što je čvrsto obećao da u trku za predsednika neće ići kao nezavisni kandidat ako izgubi republikansku nominaciju, u jednom intervjuu na radiju pokazao je da ne poseduje nikakvo znanje o spoljnoj politici i da ga za to i nije previše briga.

Voditelj ga je pitao da identifikuje vođe najvećih terorističkih i islamističkih organizacija poput ISIL-a, Al-Kaide ili al-Nusra Fronta, ali Tramp je otvoreno priznao da pojma nema ko su ti ljudi. Dodao je kako misli da to ionako nije bitno jer će ih zameniti neko drugi do trenutka kad on pobedi na predsedničkim izborima i zasedne u Belu kuću.

Voditelj, koji će biti moderator na sučeljavanju 17 predsedničkih kandidata republikanaca 14. septembra, tendenciozno ga je upitao zna li koja je razlika između Hamasa i Hezbolaha. Tramp je odgovorio da pojma nema, ali da će naučiti kada dođe vreme za to. Kada ga je voditelj upozorio da bi to moglo biti jedno od pitanja na sučeljavanju, Tramp je elegantno odgovorio da je potpuno siguran da ni drugi kandidati neće znati da objasne koja je razlika između Hamasa i Hezbolaha.

Kada ga je pitao šta bi on kao glavni zapovednik američkih oružanih snaga učinio kada bi Kina zapucala po japanskim brodovima, Tramp je kazao: "Ne želim da odgovorim na to pitanje. Ako postanem predsednik, ne želim da ljudi unapred znaju šta ću ja učiniti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja