Ubijeno 23 pripadnika Al Kaide u Jemenu

Ubijeno 23 pripadnika Al Kaide u Jemenu

Planeta -
Granatiranje je primoralo islamističke pobunjenike da se povuku sa svojih položaja oko tog grada, a u napadu su učestvovali i Odbori narodnog otpora

SANA - Jemenska vojska, koja pokušava da uspostavi kontrolu nad južnim i istočnim regionima zemlje u kojima vlada bezakonje, ubila je najmanje 23 pripadnika terorističke organizacije Al Kaida, saopštilo je danas ministarstvo odbrane. Vojska je u nedelju uveče granatirala položaje Al Kaide u blizini grada Loder i tom prilikom poginulo je 13 pripadnika terorističke organizacije.

Granatiranje je primoralo islamističke pobunjenike da se povuku sa svojih položaja oko tog grada, a u napadu su učestvovali i Odbori narodnog otpora koje čine naoružani civili koji su stali na stranu vojske, navodi AFP. Još najmanje tri pobunjenika ubijena su u vazdušnom napadu na nekoliko vozila u pustinji u provinciji Marib, na istoku zemlje.

U napadu američke bespilotne letelice u nedelju je poginulo još troje džihadista u provinciji Šabva, na jugu Jemena, rekli su očevidi, dok su lokalni izvori kazali da su još četiri ubijena kada je jemenski bombarder napao njihovo vozilo u Loderu. "Vašington post" je prošle nedelje objavio da su američke bespilotne letelice u poslednja četiri meseca izvele osam vazdušnih napada u Jemenu. Jemenska vlada demantuje da američke bespilotne letelice vrše napade na jemenskoj teritoriji, a Vašington nikada nije javno priznao da vršti takve napade na Al Kaidu u Jemenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track