TALIBANI BOMBAMA RAZNELI ZATVOR: Pobeglo više od 400 zatvorenika
Foto: Tanjug

Veliko bekstvo

TALIBANI BOMBAMA RAZNELI ZATVOR: Pobeglo više od 400 zatvorenika

Planeta -
40 pripadnika avganistanskih snaga bezbednosti i zatvorski čuvari su poginuli u napadu, a važni vojni mudžahedinski zvaničnici su oslobođeni, rekao je portparol talibana

KABUL - Više od 400 zatvorenika pobeglo je rano jutros iz zatvora u istočnoj avganistanskoj provinciji Gazni nakon što su talibani napali taj zatvor i tom prilikom ubili nekoliko policajaca, saopštila je policija. Rojtersov izveštač je naveo da je na licu mesta video tela dvojice bombaša-samoubica koji su detonirali eksploziv postvaljen u automobilu da bi uništili glavni ulaz u zatvor.

Portparol talibana Zabiulah Mudžahid izjavio je da su naoružani muškarci i trojica bombaša-samoubica napali zatvor u 2 sata po lokalnom vremenu i oslobodili 400 zatvorenika.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

"Četrdeset pripadnika avganistanskih snaga bezbednosti i zatvorski čuvari su poginuli u napadu na zatvor, a važni vojni mudžahedinski zvaničnici su oslobođeni", rekao je on. Talibani često preuveličavaju broj žrtava u napadima na vladine ciljene u svojim saopštenjima, navodi britanska novinska agencija.

Prema rečima zamenika guvernera privincije Gazni iz zatvora su pobegla 352 zatvorenika, uključujući 150 talibana. On je rekao da je u napadu poginulo sedam talibana i četiri pripandika avganistanskih snaga bezbednosti.

Avganistanske bezbednosne službe još nisu saopštile broj poginulih niti koliko se tačno zatvorenika nalazilo u zatvoru. Talibani se bore protiv vlade predsednika Ašrafa Ganija, cilj im je da iz zemlje proteraju strane snage i uvedu striktno poštovanje islamskih zakona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track