POČINJU NOV ŽIVOT: Otac i sin koje je saplela mađarska snimateljka stigli  u Nemačku
Foto: Reuters

Za njih je čuo ceo svet

POČINJU NOV ŽIVOT: Otac i sin koje je saplela mađarska snimateljka stigli u Nemačku

Planeta -
Osama al-Abd al-Mohsen u Siriji je bio proslavljeni fudbalski trener koji je od rata i mučenja pobegao sa porodicom u Evropu

Osama al-Abd al-Mohsen i njegov sedmogodišnji sin dospeli su u žižu javnosti nakon što je objavljen snimak na kojem se vidi kako ih snimateljka mađarske televizije N1TV Petra Laslo sapliće dok su bežali od policije. Osama al-Abd al-Mohsen je proslavljeni sirijski fudbalski trener koji je zajedno sa svojom porodicom izbegao iz Sirije i preko Turske stigao do Mađarske gde ga je Laslo udarila nogom nakon što je pokušao da pobegne iz izbegličkog kampa.

Njega su prepoznali njegovi prijatelji koji su izjavili da je pobegao od ISIL-a i da je tamo mučen. Bio je trener sirijskog premijerligaša "Al-Fotuwa SC" i jedan od sirijskih revolucionara kojeg su mučili pripadnici režima predsednika Bašara al Asada. Ipak, sa svojom porodicom uspeo je da stigne do Nemačke gde su smešteni u jednom tamošnjem izbegličkom centru.

Novinarka koja ga je saplela odmah je dobila otkaz, a zbog svog sramnog čina dospela je u sve svetske medije. Posle svega, ona se izvinila rečima da je u njoj "nešto puklo" i da je još u šoku od incidenta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track