(VIDEO)NOVA ZVEZDA AMERIČKE POLITIKE: Karli Fjorina, žena koja je ućutkala čak i Donalda Trampa
Foto: Printscreen

Kampanja se zahuktava

(VIDEO)NOVA ZVEZDA AMERIČKE POLITIKE: Karli Fjorina, žena koja je ućutkala čak i Donalda Trampa

Planeta -
Akcija koju možemo nazvati Svi u napad na Trampa, medijski uspon Karli Fjorine i priznanje Džeba Buša da je pre 40 godina pušio marihuanu najzanimljivije su stvari viđene na drugoj televizijskoj debati republikanskih kandidata za predsednika SAD

Opšta ofanziva na Trampa u tročasovnoj Si-En-Enovoj debati, tokom koje su kandidati imali samo jednu pauzu, bila je sada i očekivana. U prvoj avgustovskoj debati ovaj milijarder i rijaliti TV zvezda dominirao je većim delom rasprave zahvaljujući tome što skoro niko od protivkandidata nije imao smelosti da ga napadne.Ovog puta protivnici nisu štedeli Trampa, koji je zbog toga delovao iznenađeno. Čak ga je i Džeb Buš par puta napao.

- Više energije večeras, sviđa mi se to - kazao je Tramp Bušu.

Buš je zatražio od Trampa da se izvini njegovoj ženi Kolumbi, poreklom Meksikanku, što je upleo u političku borbu ranijom izjavom da je Buš zbog nje blaži prema migrantima. Tramp je odbio da se izvini. - Neću zato što nisam rekao ništa loše - kazao je Tramp. Najhrabrija u obračunu sa njim ipak je bila Karli Fjorina, bivša izvršna direktorka "Hjulit Pakarda", koja je jedina prešla iz "druge" lige u "prvu" u odnosu na avgustovsku debatu. Tada je Fjorina bila među šest skoro otpisanih kandidata koji nisu ušli u top 10, ali je u međuvremenu prebačena u elitu.

Karli FjorinaTrampu je zamerila što traži da mu povere američke finansije iako je više puta išao u bankrot. - Nakupili ste čitave planine dugova, kao i gubitaka, koristeći tuđi novac i bili primorani da podnesete zahtev za bankrot ne jednom, ne dvaput, ne triput, nego četiri puta, rekordna četiri puta - rekla je Fjorina.

Tramp je to odmah demantovao. - Nikada nisam podneo zahtev za bankrot - kazao je Tramp, čime je kazao delimičnu istinu, jer u bankrot nije odlazio lično, već putem firmi uz obilato korišćenje rupa u zakonu.

Si-En-En navodi da je Fjorina izgleda uspela da iziritira sve protivkandidate, pošto je stalno tražila reč od Džejka Tepera, moderatora debate.

- Džejk, Džejk, jel mogu ja da kažem nešto - čulo se stalno iz njenih usta. To je najviše iznerviralo Krisa Kristija, guvernera Nju Džersija, koji je bukvalno pobesneo.

- Prekidate svakoga na ovoj bini, ali nećete i mene - odbrusio joj je Kristi.

Džeb Buš je, uz to, tokom debate priznao da je pre četiri decenije pušio marihuanu, da bi odmah dodao da se to neće dopasti njegovoj mami. - Izvini, mama - ubrzo potom je pisalo na njegovom Tviter nalogu.

http://www.youtube.com/watch?v=G4kX2tXvuVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track