Telo tajnog agenta MI6 spakovano u sportsku torbu
Foto: REUTERS

Misterija

Telo tajnog agenta MI6 spakovano u sportsku torbu

Planeta -
Istraga otkriva da je Geret Vilijams (31), stručnjak za razbijanje šifri, bez ikakve odeće, već u fazi raspadanja, pronađen pre dve godine u zaključanoj torbi, u kadi

LONDON - U sudu u Londonu u toku je istraga o misterioznom slučaju smrti jednog britanskog agenta, a prikazan je video-snimak o tome kako je on pronađen u svom stanu, "spakovan" u sportskoj torbi.

Beživotno telo detektiva Gereta Vilijamsa (31), izuzetnog stručnjaka za razbijanje šifri, bez ikakve odeće, već u fazi raspadanja, pronađeno je pre dve godine u njegovom besprekorno urednom stanu, u torbi koja se nalazila u kadi, zaključana katancem spolja, s dva ključa ispod njegovog tela.

Ovaj slučaj još nije rasvetljen, budući da detektive Skotland jarda potpuno zbunjuje to što nije pronađen nijedan dokaz da je iko drugi bio u stanu agenta, koji je u to vreme bio na zadatku obaveštajne agencije MI6, pa je potpuno nejasan uzrok njegove smrti.

Policija ističe da nije bilo nikakvih tragova borbe, niti naznaka da je stan obijen.

Na video-snimku koji su načinili detektivi vidi se besprekorno namešten stan u kom su pronađeni šminka, perike, isečak iz Obzervera s naslovom "Pet stvari zbog kojih osobe koje umiru žale", kao i skupocena ženska odeća vredna skoro 25.000 evra.

Vilijams je poslednji put viđen dok je bio u kupovini po londonskim buticima, osam dana pre nego što je pronađen mrtav.

Njegova sestra je tokom istrage rekla da je govorio o "sukobima na poslu" i da je prekinuo službu za MI6, a porodica sumnja da je reč o tzv. crnoj magiji u oblasti tajne službe ili da su dokazi, jednostavno, uklonjeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track