U domu za stare tukli i vređali staricu
Foto: KURIR

U domu za stare tukli i vređali staricu

Planeta -
Na BBC prikazan snimak koji je potresao celu Britaniju

Na BBC sinoć je prikazan potresan snimak, posle čega se cela javnost digla protiv institucija koje brinu o starim osobama!Torturu je otkrila Džejn Vorol, ćerka žene doma za stare koji je važio za jednog od najkvalitetnijih.

Ona je uspela da snimi radnike koji su maltretirali, čak i tukli njenu majku. Kada je primetila modrice po telu, depresiju, nesanicu i gubitak apetita Džejn postavila kameru u budilnik pored kreveta.

- Već posle šest nedelja u domu kolena su počela da joj otiču, a zatim su se pojavile i modrice na rukama. Žalila sam se lekaru, ali je on rekao da su modrice vidljivije zbog promene doze lekova, dok je oticanje kolena pravdao artritisom - kaže Džejn Vorol. Dodaje da je njema majka plakala od bolova.

- Moja majka ima artritis, pa je takvo postiupanje prava agonija. Na snimku se čuje kako jedna sestra čak komentariše kako joj smrdi iz usta - navodi Džejn.

Na snimku se vidi i Džonatan Akino (30), koji je staricu udarao, šamarao i vređao. Kada je snimak objavljen Akino je osuđen na 18 meseci zatvora, a četiri negovateljice su otpuštene.Džejn je majku smestila u drugi dom.- Kada smo je izveli iz doma, posle dužeg vremena rekla je povezanu rečenicu: "Hvala bogu da odlazim odavde!" - navela je ćerka.

http://www.youtube.com/watch?v=z8twxihYxJg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track