Pronađen DNK ubica makedonskih mladića
Foto: TANJUG

Pronađen DNK ubica makedonskih mladića

Planeta -
Nastavak istrage komplikuje činjenicu da Makedonija nema široku bazu podataka

SKOPLJE - Makedonska policija ima DNK osoba koje su, pre dve sedmice, počinile petostruko ubistvo kod Skoplja, ali od toga, možda, i ne bude neke preterane koristi ukoliko se ne pronađu osumnjičeni čiji bi se genetski materijal poklopio sa onim sa mesta zločina.

Suštinski, policija, teoretski, može da sazna stotine detalja o poreklu i životu ubica, ali će njihov identitet ostati tajna sve dok ne uhapse osobe čiji će se DNK poklopiti sa nalazima prikupljenim kod Železarskog jezera i tamno-crvenog "opela".

DNK prikupljen tokom istrage ne poklapa se sa uzorcima pohranjenim u makedonskim bazama podataka, tako da će Skoplje, pre ili kasnije, morati da zatraži pomoć okolnih država u nadi da bi se u tamošnjim arhivama mogao nalaziti ključ za rešenje dve sedmice duge misterije, prenosi RTS.

U Makedoniji se sve češće čuju mišljenja da je istraga, zapravo, zapala u ćorsokak, te da će policiji, ukoliko je država uopšte namerna da reši ovaj slučaj, biti potrebna ozbiljna pomoć iz inostranstva. Najčešće pominjani potencijalni spasioci su agenti američkog Federalnog istražnog biroa.

Istražitelje FBI, za sada, niko nije pozvao da dođu u Makedoniju, a vlasti u Skoplju da ni saradnja sa okolnim državama nije dala kakve opipljivije rezultate, što ostavlja silan prostor za spekulacije o motivima ubistava, koje se kreću od terorizma do organizovanog kriminala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track