TVRDI DA JE ŽRTVA SAJBER KRIMINALA: Ostavka člana nove grčke vlade zbog uvredljivih tvitova
Foto: AP

Negira krivicu

TVRDI DA JE ŽRTVA SAJBER KRIMINALA: Ostavka člana nove grčke vlade zbog uvredljivih tvitova

Planeta -
Dimitris Kamenos tvrdi da kontroverzni tvitovi nisu njegovi, kao i da njegove postove na društvenim mrežama reguliše tim saradnika

ATINA - Zamenik grčkog ministra infrastrukture i saobraćaja Dimitris Kamenos podneo je ostavku samo nekoliko sati pošto je nova vlada položila zakletvu, zbog rasističkih i antisemitskih poruka objavljenih na njegovom Tviter nalogu.

Kamenos je član Nezavisnih Grka, stranke koja je ušla u novu koalicionu vladu. Agencija AP je navela da su uvredljive poruke objavljene ove i prošle godine. Kamenos je naveo da taj slučaj istražuje odeljenje policije zaduženo za sajber kriminal, kao i da je njegov Tviter nalog ugašen. On tvrdi da kontroverzni tvitovi nisu njegovi, kao i da njegove postove na društvenim mrežama reguliše tim saradnika i da je već bivao i žrtva hakera.

Lider Nezavisnih Grka Panos Kamenos je juče zatražio od zamenika ministra infrastrukture i saobraćaja da podnese ostavku.

"Dok istina o antisemitskim i rasističkim izjavama ne izađe na videlo, zamenik ministra će olakšati stvar svojom ostavkom", naveo je Panos Kamenos, a preneo Rojters.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track