(VIDEO) INCESTI, UBISTVA I SILOVANJA: Fredov i Rozmerin uvrnut i smrtonosan brak!
Foto: Profimedia

Horor

(VIDEO) INCESTI, UBISTVA I SILOVANJA: Fredov i Rozmerin uvrnut i smrtonosan brak!

Planeta -
Ubistvo Heder En daleko je od prvog ubistva koje je počinio ovaj par, ali je bilo poslednje. Njihov proces je obično isti: pronađi mladu devojku samu i odvojenu od kuće, kidnapuj je, brutalno je siluju, a zatim je ubiju

Fred i Rozmeri Vest bili su jedan od najozloglašenijih i uznemirujućih parova serijskih ubica u novijoj istoriji. Oboje dolaze iz teškoh sredina i navodno su imali incestuozne odnose sa svojim porodicama u Engleskoj. Decenijama su mučili, silovali i ubijali mlade žene i devojke, uključujući i svoje ćerke.Fred Vest rođen je 1914. godine u siromašnoj poljoprivrednoj porodici u Herefordširu, Engleska. Prema Fredu, njegov otac je imao incestuozne odnose sa njegovim sestrama i od malih nogu ga je učio da bude surov. Fred je takođe tvrdio da je bio seksualno zlostavljan od majke. Međutim, njegov brat je kasnije rekao da je Fred lagao i da se nijedno od tih navodnih seksualnih zlostavljanja nije desilo u kući.Kao tinejdžer, Fred je imao nekoliko povreda glave i prema priči njegove porodice, nikada više posle povreda nije bio isti.Sa 19 godina Fred je počinio svoj prvi grozni zločin - zlostavljao je 13-godišnju devojčicu. Osuđen je za zločin, ali nekako je uspeo da izbegne zatvorsku kaznu. Nakon toga, poslat je da živi sa svojom tetkom, a ostatak porodice ga se poprilično odrekao.

1962. godine, kada je Fred imao 21 godinu, rasplamsale su se strasti između njega i njegove bivše devojke Ketrin Kostelo, koja je poznata kao Rena, ime koje je pokupila dok je radila kao prostituka. Iako je bila trudna sa drugim muškarcem, Fred je oženio. Godinu dana kasnije, Kostelo je rodila ćerku po imenu Karmajn, a 1964. godine rodila je i Ana Mari, kojoj je otac bio Fred.1965. godine, Fred je radio kao vozač kamiona sladoleda, kada je pregazio i ubio 4-godišnjek dečaka. U strahu da će biti uhapšen, Fred se sa svojom ženom i decom preselio u Glokesteršir.

Do tada, Kostelo je počela da se plaši Freda i njegovih sadističkih seksualnih zahteva, tako da je 1966. godine zajedno sa ženom koja im je čuvala decu preselila u Škotsku. Ana Mekfol, Kostelina prijateljica zaljubila se u Freda i ostala sa njim. Kostelo se vraćala na svakih nekoliko meseci da poseti decu.Za manje od godinu dana, Mekfolova je ostala trudna sa Fredom, ali je nestala u avgustu 1967. godine. Njeno telo nije otkriveno sve do 1994. godine, a veruje se da je upravo ona bila jedna od prvih žrtava Freda.Godine 1968. godine, dok je još uvek tehnički bio oženjen sa Kostelovom, Fred je sreo Rozmeti Lets. U to vreme je imao 27 godina, a Rozmeri je upravo napunila 15. Oboje su došli iz nasilnog domaćinstva; njen otac je bio šizofreničar i više puta je silovao.Godinu dana kasnije, na njen 16. rođendan preselila se kod Freda i njegove dece u dvospratnu kuću na Midland Roudu. Samo dve godine kasnije, u oktobru 1970. godine, Rouzmeri je rodila ćerku po imenu Heder En. Nekoliko meseci nakon toga, Fred je bio poslat u zatvor zbog krađe. Vrlo mlada Rozmeri ostala je da se stara o troje dece, dok je Fred služio kaznu.

Rouzmeri je bila nasilna "majka". Kada Karmajn, najstarija Fredova ćerka, nije zaplakala zbog čestih premlaćivanja koje je trpela, Rozmeri je poludela i ubila je. Kada je Fred izašao iz zatvora, Karmajnina majka je došla po nju, ali je onda ona nestala. Veruje se da je Fred ubio.Njihova uvrnuta ubijanja su počela!29. januara 1972. godine, Fred i Rozmeri su se venčali. Kasnije te godine Rozmeri je rodila još jednu ćerku Mej. S obzirom da im je trebalo više prostora, uvrnuta porodica se preselila u veću kuću u Kromvel ulici.Nedugo nakon što je Rozmeri rodila Mej, Fred je ohrabrio da postane prostituka. On je čak odvojio i sobu u kući gde bi Rozmeri mogla da zabavi klijente. Soba je imala i rupu kroz koju je moglo da se viri, pa je Fred gledao. Crveno svetlo ispred vrata upozoravalo je decu da je mama "zauzeta" u to vreme. Rouzmeri je takođe često imala seks sa svojim ocem uz Fredovo odobrenje.

Rouzmeri je na kraju rodila 7. dece, a Fred nije svima bio biološki otac. Verovalo se da su neka čak bila i od Rouzmarinog oca.Godine 1972., dok su Rouzmeri i Fred imali samo troje dece, bila im je potrebna dodatna pomoć. Pokupili su 17-godišnju Karolin Roberts jedne noći na putu. Robertsova je pobegla od kuće nakon što je očuh zlostavljao i ubrzo se preselila kod Rouzmeri i Freda i bila dadilja njihovoj deci. Kada bi Karolin pitala za sve te mušlarce koji dolaze u posetu Rozmeri, objašnjavali bi da je ona maserka. Ali to je bilo tako dok Karolin nije čula Freda kako se hvali svojim abortusima odrađenim u kući i svim seksualnim uslugama koje je dobio zauzvrat, pa je postala sumnjičava. Fred i Rouzmeri često su pokušavali da Karolin ubace u svoj "seks krug", ali ona je to odbijala. Otišla je nekoliko nedelja kasnije.Nedugo nakon toga, Rozmeri i Fred su našli Karolin na istom onom putu i izvinjavali se, zatim su je pozvali da se vrati u kuću na šolju čaja i ona je pristala. Kada je popila čaj, Fred i Rouzmeri su je vezali i zaključali i oboje su je silovali. Fred je pretio da će je držati zaključanu i da puštao je neke "crne" klijente da je iskoriste, a kada završe Fred je pretio da će je ubiti. Čak se i hvalio o stotinama mladih devojaka koje je već ubio.Sutradan, Fred je nakratko dozvolio Karolin da izađe, ali samo pod uslovom da opet bude njihova dadilja. Odmah je otišla u policiju i prijavila silovanje, ali je odbacila optužbu kada je slučaj došao na sud.U to vreme, Fred je počeo da siluje svoju osmogodišnju ćerku Ana Mari. Rozmeri je čak često gledala silovanja.

U svojim ranim tinejdžerskim godinama Ana Mari konačno je pobegla, a Fred je fokusirao svoju pažnju na Heder En, njegovu 16-godišnju ćerku. Godine 1987, Heder En se žalila svojim prijateljima u školi o zlostavljanju. Kada su za to saznali, Fred i Rouzmeri su je ubili i zakopali u dvorištu. Ostatku porodice rekli su da je Heder otišla, ali su često umeli da prete deci da će završiti kao Heder, ako se nedolično ponašaju. Ova pretnja će kasnije biti i njihov pas 1994. godine.Ubistvo Heder En daleko je od prvog ubistva koje je počinio ovaj par, ali je bilo poslednje. Njihov proces je obično isti: pronađi mladu devojku samu i odvojenu od kuće, kidnapuj je, brutalno je siluju, a zatim je ubiju. Između 1973. godine i 1987., par je ubio 9 žena, uključujući i jednu od njihovih ćerki i dece iz komšiluka.U maju 1992. godine, Fred je snimio sebe kako siluje jednu od mlađih ćerki. Kao i Heder, i ona se požalila prijateljima u školi. Jedan od njih rekao je majci koja je otišla u policiju. 1992. godine Fred je bio optužen za silovanje, a Rouzmeri optužena kao saučesnik, kao i za dečiju okrutnost. Preostala Vestova deca smeštena su u hraniteljske porodice. Međutim, slučajevi silovanja su "pali" u junu 1993. godine kada su dva glavna svedoka odbila da svedoče.

To nije značilo da su Fred i Rozmeri na slobodi. Jedno od njihove dece reklo je socijalnom radniku da se Fred često šalio kako je "sahranio Heder u dvorištu". U februaru 1994. godine, policija je konačno dobila nalog za pretres njihove kuće. Ono što su otkrili šokiralo je vlasti, ne samo da su pronašli Hederino raskomadano telo, već i kosti mnogih drugih mladih žena koje su to pokopane.Fred i Rouzmeri uhapšeni su nakon što su kosti otkrivene. Prvo je Fred prvi priznao, ali je onda povukao priznanje da je ubio ćerku. Na kraju je priznao 10 ubistava, ali je kasnije optužen za više od 11, nakon što je policija pronašla još na imanju. Rouzmeri nikada nije priznala, ali je proglašena krivom za 10 ubistava. 1995. godine Fred se obesio u zatvoru, dok je čekao na suđenje. Rouzemri je osuđena na doživotni zatvor, gde se nalazi i danas.(AllDay)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track