UKRAJINA ZABRANILA LETOVE IZ RUSIJE: A zabranili i upotrebu ruskog softvera
Foto: Defenceimagery.mod.uk

Paranoja

UKRAJINA ZABRANILA LETOVE IZ RUSIJE: A zabranili i upotrebu ruskog softvera

Planeta -
Zabranjeni su letovi ruskih avio-kompanija ukoliko prevoze vojnu opremu, teret dvostruke namene ili vojnike, potvrdio je premijer Ukrajine

KIJEV - Ukrajina je zabranila sve tranzitne letove ruskih avio-kompanija, koje prevoze vojnu opremu, vojnike ili takozvani teret dvostruke namene preko njene teritorije, navodi se na sajtu ukrajinske vlade.

"Zabranjeni su letovi ruskih avio-kompanija kroz ukrajinsku teritoriju ukoliko prevoze vojnu opremu, teret dvostruke namene ili vojnike", potvrdio je premijer te zemlje Arsenij Jacenjuk, prenosi agencija "Raša tudej".

Vlada Ukrajine je, takođe, saopštila da je vodećim ruskim kompanijama "Aeroflot" i "Transaero" zabranjen prelet preko Ukrajine i da je moguće da će se ta lista proširiti.

Kako se navodi u saopštenju vlade Ukrajine, premijer je takođe naložio da se ruska strana obavesti o tom koraku, ali rusko Ministarstvo sobraćaja je saopštilo da ruske vazuhoplovne vlasti nisu dobile nikakvo zvanično obaveštenje o zabrani letova.

Iz "Aeroflota", takođe, poručuju da do sada nisu obavešteni o zabrani leta. Ukrajina je takođe izdala odvojeno naređenje o zabrani upotrebe ruskog softvera u zemlji i posebno, kompanije koja izrađuje anti-virus programe "Kasperski".

Jacenjuk je od ukrajinske Specijalne službe za komunikacije tražio da odmah isključi taj program i zaustavi njegovo korišćenje i upotrebu u vladinim agencijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track