OPERACIJA IZBEGLICE: TAJNI PLAN SVETSKIH ELITA Balkan da bude islamizovana i varvarska periferija EU
Foto: Rojters

Upozorenje

OPERACIJA IZBEGLICE: TAJNI PLAN SVETSKIH ELITA Balkan da bude islamizovana i varvarska periferija EU

Planeta -
Islamizacija, ne samo Srbije nego i cele Evrope, zbog ovolikog talasa izbeglica može biti neizbežna, a ne isključuje se ni mogućnost aktivne borbe za stvaranje nečega sličnog "Islamskoj državi" u Evropi

Ruski doktor političkih nauka Јelena Ponomarjeva upozorava da je na delu velika masovna operacija pod kodnim nazivom "Izbeglice", s ciljem slabljenja i destabilizacije Evrope, što je početak velike prekompozicije sveta.

Ponomarjeva, profesor na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose, ističe da iza te operacije stoji savez legalnih političkih, ekonomskih i medijskih struktura sa međunarodnim kriminalom i arapskim monarsima, koji svesno usmjeravaju migrante ka Evropi da bi stvorili haos iz kojeg će zaraditi.

Ponomarjeva ocenjuje da će islamizacija, ne samo Srbije nego i cele Evrope, zbog ovolikog talasa izbeglica biti neizbežna i predstavlja ogromni rizik, a ne isključuje ni mogućnost aktivne borbe za stvaranje nečega sličnog "Islamskoj državi" u Evropi.

Ponomarjeva upozorava da na Balkanu već postoji "lansirna platforma" za tako nešto - "banditska država Kosovo" i navodi da je migratorni talas, koji može da potrese i "izvrne" Evropu, nekome potreban i koristan, a jedan od njegovih ciljeva je i zaustavljanje izgradnje bilo kog ruskog gasovoda u Evropi.

Navodeći da izgradnja zidova, pojačana kontrola, čak i preispitivanje Šengena mogu doneti samo privremeno olakšanje, Ponomarjeva ocenjuje da to faktički znači stvaranje pojasa takozvane "varvarske periferije", koja je u dalekoj prošlosti uništila Rimsko carstvo i iznedrila "mračni srednji vek".

"Najveći teret pašće na balkanske zemlje, koje su ekonomski slabe i koje nisu članice EU. Od njih će se evropske države ograditi zidovima, a celi migratorni udar će pasti upravo na Srbiju i Makedoniju", tvrdi Ponomarjeva.

Osim toga, ne može se očekivati da će EU pružiti dovoljnu ekonomsku pomoć, smatra ona i ocenjuje da nas očekuju veoma turbulentna vremena.

Ogromni talas migranata sa Bliskog istoka i iz severne Afrike, koji je "zapljusnuo" Evropu, nije slučajna pojava već dobro pripremljen i organizovan proces koji se može nazvati čak i masovnom specijalnom operacijom.Ona navodi da se ovih dana ispostavilo da je fotografija sirijskog dječaka koji se utopio bila - izrežirana, odnosno "dječak je zaista poginuo, ali njegovo telo su specijalno prenijeli na drugo mesto da bi fotografija bila efikasnija, dirnula u živac".

Ponomarjeva ističe da glavni organizatori specijalne operacije pod kodnim imenom "Izbeglice" nisu rukovodstva SAD, Velike Britanije ili Njemačke i Francuske...Poslednjih decenija u svetu je stvorena moćna alijansa kriminalnih i potpuno legalnih grupa, struktura i organizacija povezanih sa obaveštajnim zajednicama, finansijerima i krupnim medijima.

Ponomarjeva ne isključuje mogućnost da sve to prati još jedan cilj - da se ne dozvoli početak izgradnje bilo kojeg ruskog gasovoda u Evropi i navodi da velike transnacionalne kompanije i arapski monarsi čine sve što mogu da se rusko prisustvo na evropskom energetskom smanji, kao što se desilo sa "Јužnim" i "Turskim tokom".

Ona dodaje da sadašnji talas migranata faktički blokira mogućnost realizacije sporazuma Nemačke za izgradnju ruskog gasovoda "Sjeverni tok dva", tako da savremena migrantska kriza predstavlja višepoteznu "partiju" u kojoj i arapski monarsi imaju udio.

Ponomarjeva smatra da veliki broj "migratorne omladine" predstavlja "rizičnu grupu", koja može biti uključena u razne terorističke i ekstremističke strukture i stvoriti "eksplozivnu smesu" i pojavu radikalnih bandi.

Ona navodi da je budućnost Evrope, koja se rađa u, kako je rekla, "bosanskom loncu", još u maju 2011. godine nacrtao američki predsjednik Barak Obama, koji je bukvalno rekao da će "sadašnji vek biti vijek rađanja novih nacija".

"Nema boljeg eksperimentalnog poligona za njihov 'uzgoj' od Evrope, u kojoj se decenijama razlažu evropska društva, sa njenim multikulturalizmom i tolerancijom", navodi Ponomarjeva.

Ona ističe da se neke poznate svetske ustanove decenijama bave pitanjem preseljenja ljudi zbog klimatskih promjena, poput Instituta u Brukingsu i Bernu, kao i Norveškog saveta za izbeglice i Londonske škole za ekonomiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track