KREMLJ: Odluka Kijeva da zabrani letove je akt ludila
Foto: Profimedia

Napeto

KREMLJ: Odluka Kijeva da zabrani letove je akt ludila

Planeta -
Ukrajina je ruskim aviokompanijama, takođe, zabranila tranzitne letove ako prenose vojnu opremu, teret dvostruke namene ili vojnike

MOSKVA - Odluka Kijeva da zabrani letove ruskih aviokompanija u Ukrajinu, ukoliko zaista bude primenjena, biće još jedan "akt ludila", izjavio je sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

"Ne znam da li su ukrajinske kolege obavestile ruske vazduhoplovne vlasti, ali mogu da kažem da bi suspenzija vazduhoplovnog servisa između Rusije i Ukrajine bila još jedan akt ludila", izjavio je Peskov u petak, preneo je TASS.

Peskov je izrazio sumnju da ukrajinski premijer ima ovlašćenje da zabrani letove iz Rusije, dodajući da, prema međunarodnom pravu, to mogu da urade samo vazduhoplovne vlasti putem posebnih kanala.

Po nalogu premijera Arsenija Jacenjuka, ukrajinske vazduhoplovne vlasti su počele da šalju obaveštenja ruskim aviokompanijama da od 25. oktobra neće dobiti dozvolu za letove u Ukrajinu, saopštilo je u petak ukrajinsko ministarstvo infrastrukture.

Ukrajina je ruskim aviokompanijama, takođe, zabranila tranzitne letove ako prenose vojnu opremu, teret dvostruke namene ili vojnike. Među 20 kompanija kojima su uvedene sankcije nalazi se i najveći ruski prevoznik "Aeroflot".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja