DAMASK POTVRDIO: Asad pisao Putinu i tražio vojnu pomoć
Foto: Fonet

Neophodna intervencija

DAMASK POTVRDIO: Asad pisao Putinu i tražio vojnu pomoć

Planeta -
Neophodna je samo saglasnost i odluka kada će operacija vazdušne podrške Siriji biti pokrenuta, kaže predsednika gornjeg doma ruskog parlamenta Valentina Matvijenko

DAMASK - Sirijski predsednik Bašar al-Asad zatražio je vojnu pomoć Rusije u pismu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, potvrđeno je iz Damaska.

"Ruske vazduhoplovne snage su poslate u Siriju nakon zahteva sirijske države u pismu predsednika Asada upućenom predsedniku Putinu, u kome se nalazio poziv za slanje ruskih vazduhoplovnih snaga kao deo inicijative predsednika Putina u borbi protiv terorizma", navodi se u saopštenju kancelarije sirijskog predsednika.

Trajanje operacije ruskih vazduhoplovnih snaga u Siriji odrediće predsednik Rusije, ali to neće biti beskonačno, izjavila je predsednica Saveta federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta, Valentina Matvijenko.

"Nadamo se da će napori Rusije da pomogne operaciji sirijskih snaga u borbi protiv terorizma, uz učešće naših drugih partnera, učiniti mogućim da se u određenom periodu, situacija (u Siriji) promeni", rekla je Matvijenko.

Matvijenko je istakla da je neophodna "samo saglasnost i odluka" kada će operacija vazdušne podrške Siriji biti pokrenuta.

"Ali, po mom mišljenju, situacija zahteva hitnu pažnju, ona je krenula u veoma negatuvnom smeru", dodala je Matvijenko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track