GEJ BISKUP ŠOKIRAO VATIKAN: Ja sam zaljubljen i vreme je da Crkva otvori oči
Foto: Printscreen/Youtube

Skandalozno

GEJ BISKUP ŠOKIRAO VATIKAN: Ja sam zaljubljen i vreme je da Crkva otvori oči

Planeta -
Sveštenstvo je velikim delom homoseksualno i takođe, nažalost, homofobno do paranoje jer je paralizovano neprihvatanjem sopstvene seksualne orijentacije, kaže poljski sveštenik Krištof Haramsa

VATIKAN - Vatikan je otpustio danas biskupa Krištofa Haramsu koji je priznao da je homoseksualac uoči velikog biskupskog sastanka.

Poljak Krištof Haramsa naveo je u intervjuu koji je objavljen danas u listovima u Italiji i Poljskoj, da je srećan i ponosan zbog toga što je gej sveštenik dodajući da je zaljubljen.

On će, uprkos otkazu na mestu zvaničnika Vatikana, ostati sveštenik. Portparol Vatikana Federiko Lombardi naveo je u saopštenju da su Haramsine izjave "ozbiljne i neodgovorne", te da on nije mogao da nastavi sa radom u Vatikanu, niti na univerzitetima.

Otac Krištof Olaf Haramsa (43), rođen u Poljskoj, otkrio je da ima partnera.

"Znam da bi trebalo da se odreknem svog poziva koji mi znači sve na svetu", rekao je on italijanskom dnevniku.

Pričajući o homoseksualnosti Haramsa ističe da "Crkva zaostaje u odnosu na saznanja do kojih je došlo čovečanstvo, ne možemo da čekamo još 50 godina".

"Vreme je da Crkva otvori oči spram vernika homoseksualaca i shvati da rešenje koje nudi - potpuna apstinencija i život bez ljubavi, nije čovečno", kaže on.

"Sveštenstvo je velikim delom homoseksualno i takođe, nažalost, homofobno do paranoje jer je paralizovano neprihvatanjem sopstvene seksualne orijentacije", rekao je Haramsa. On je uputio apel članovima sinoda, njih 360, koji bi trebalo da se okupe u nedelju u Vatikanu.

(Jutarnji/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track