Brejvik me poštedeo jer ličim na njega!
Foto: KURIR

Ispovest mladića sa Utoje

Brejvik me poštedeo jer ličim na njega!

Planeta -
Stajao sam samo pet metara pored Brejvika. Moj život bio je u njegovim rukama, prepričava Adrijan Prakon

OSLO - Adrijan Prakon verovatno je jedina osoba sa Brejvikovog nišana, kojoj je poštedeo život! Sada je za CNN prvi put progovorio o masakru sa ostrva Utoja, koji se zbio 22. jula prošle godine! Slušajući suđenje Andersu Brejviku otkrio je na koji način je spasao sebi glavu!

"Stajao sam samo pet metara pored Brejvika. Moj život bio je u njegovim rukama. Preklinjao sam ga za život. Poštedeo me je iz razloga, koji mi nisu bili jasni" prepričava Prakon. "Nije me ubio jer je sudio prema mom izgledu. Da je znao ko sam i za koje se ideje zalažem, ubio bi me sigurno".

Adrijan je bio šokiran kada je saznao na koji način je spasao živu glavu."Dugo sam se pitao i tražio odgovor. Ipak, kada sam saznao šokirao me je to što je rekao. Nisam očekivao tako nešto", priznaje Prakon. Dodaje da svaki dan preživljava traume i da ne može iz glave da izbaci slike masakra. Napisao je knjigu jer smatra da će mu tako biti lakše da se suoči sa celim događajem. Namerava da se na sudu suoči sa Brejvikom jer misli da će na taj način prebroditi traumu.Adrijan je sin poljskih imigranata u Norveškoj. Zanimljivo je da je Brejvik napravio masakt kako bi "spasao Norvešku od multikulturalizma"!

http://www.youtube.com/watch?v=jGYZNIll9p8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track