SLIKAO SELFI SA KROVA: Ruski tinejdžer poginuo je kada je pao sa 9. sprata
Foto: Instagram

Tragedija

SLIKAO SELFI SA KROVA: Ruski tinejdžer poginuo je kada je pao sa 9. sprata

Planeta -
Mladi u Rusiji se sve više bave ovim ekstremnim fotografijama, a u poslednjih nekoliko godina privukli su veliku pažnju interneta. Nakon što se popnu na visoke građevine u svojim gradovima, uglavnom bez sigurnosne opreme, poziraju za portrete dok stoje, sede ili vise samo na santimetar od smrti

17-godišnji dečak iz Rusije umro je nakon pada sa krova na 9. spratu dok je snimao vrlo opasnu "krovnu fotografiju". Cilj mu je bio da napravi još jednu upadljivu fotografiju za svoj Instagram profil.Međunarodni Biznis Tajms izveštava da se dečak, identifikovan samo kao Andrej R., redovno peo po visokim krovovima sa prijateljima u gradu Vologda, Rusija. U svom poslednjem foto pokušaju, Andrej je navodno visio preko ivice krova, zakačen užetom kako bi napravio fotografiju koja bi učinila da izgleda kao da pada. Uže je puklo, Andrej je zaista pao i proglašen je mrtvim dva sata kasnije u bolnici.

Mladi u Rusiji se sve više bave ovim ekstremnim fotografijama, a u poslednjih nekoliko godina privukli su veliku pažnju interneta. Nakon što se popnu na visoke građevine u svojim gradovima, uglavnom bez sigurnosne opreme, poziraju za portrete dok stoje, sede ili vise samo na santimetar od smrti.

Andrejov Instagram nalog je prepun takvih fotografija:

Još 2012. godine, jedan muškarac je preminuo tokom snimanja ovakvih fotografija padom sa dimnjaka jedne zgrade. Ljudi sve više i više rizikuju svoje živote kako bi dobili savršeni selfi i fotografiju. U septembru, prijavljeno je da selfiji uzrokuju više smrtnih slučajeva nego napadi ajkule.

Zbog ove poslednje tragedije, Rusija je započela kampanju "Spasi Selfi" koja upozorava na opasno fotografisanje sa krovova.

(Ilyke)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track