NOVI DIPLOMATSKI SKANDAL: Amerika odbila da primi Dmitrija Medvedeva!
Foto: AP

Tenzije

NOVI DIPLOMATSKI SKANDAL: Amerika odbila da primi Dmitrija Medvedeva!

Planeta -
Danas su nam rekli da ne mogu da pošalju delegaciju u Moskvu. U isto vreme su nam saopštili da ne mogu da prime našu delegaciju u Vašingtonu, dodao je Lavrov

Vašington je odbio da primi visoku rusku delegaciju na čelu sa premijerom Dmitrijem Medvedevim, saopštio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Predložili smo Amerikancima da pošalju delegaciju vojnih eksperata u Moskvu kako bismo dogovorili zajedničke korake u borbi protiv terorizma u Siriji. Posle toga bi naša strana poslala visoku delegaciju u Vašington koju bi predvodio premijer Medvedev", rekao je Lavrov u obraćanju ruskom parlamentu.

"Danas su nam rekli da ne mogu da pošalju delegaciju u Moskvu. U isto vreme su nam saopštili da ne mogu da prime našu delegaciju u Vašingtonu", dodao je Lavrov.

On je istakao da je Moskva pozvala partnere da se priključe anti-terozam centru u Bagdadu.

"Pozvali smo ih da se priključe, da se vidi da smoi svi na istoj strani, da ne bi bilo zabune. Njihov odgovor je bio - a zašto Irak kad tamo nije bezbedno?! Objasnili smo im da prema našim procenama Centar može da radi u dobrim uslovima, ali da ako žele možemo i na nekom drugom mestu da koordinišemo naše akcije", rekao je Lavrov.

(RT/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track