OLAND UPOZORAVA FRANCUZE: Ne glasajte za desnicu, biće posledica!
Foto: Rojters

Uoči regionalnih izbora

OLAND UPOZORAVA FRANCUZE: Ne glasajte za desnicu, biće posledica!

Planeta -
Ankete pokazuju da bi Nacionalni front, na čelu sa Marin Le Pen, na osnovu svoje politike suprostavljanja imigraciji i evru, mogao da osvoji dva od 13 francuskih regiona

PARIZ - Francuski predsednik Fransoa Oland upozorio je danas svoje sunarodnike da bi se glasanje za krajnje desničarsku stranku Nacionalni front na regionalnim izborima u decembru loše odrazilo na zapošljavanje i investicije u zemlji.

"Biće posledica. Već smo govorili o privlačnosti, kad je reč o investitorima, o spoljnoj trgovini, zapošljavanju i rastu, a ovo bi bilo kontraproduktivno", rekao je Oland jutros.

Marin Le Pen glavna Olandova suparnica, Foto: Reuters
Marin Le Pen glavna Olandova suparnica, Foto: Reuters

Ankete pokazuju da bi Nacionalni front, na čelu sa Marin Le Pen, na osnovu svoje politike suprostavljanja imigraciji i evru, mogao da osvoji dva od 13 francuskih regiona, uključujući i region na severu zemlje gde Le Pen važi za vodećeg kanidata.

"Želim da ovo kažem, kako ne bi bilo iznenađenja i kako bi svi shvatili: ne igrajte se sa tim i nemojte glasati na taj način samo da biste poslali poruku da ste nezadovoljni i gnevni", poručio je šef francuske države.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track