U KUĆI MU PRONAŠLI 10.000 KOMADA ORUŽJA: Napunili četiri kamiona sa prikolicama
Foto: Profimedia

Koji će mu đavo

U KUĆI MU PRONAŠLI 10.000 KOMADA ORUŽJA: Napunili četiri kamiona sa prikolicama

Planeta -
U kolekciji policija pronašla samostrele, municiju, puške, pištolje kao i više od 500 električnih testera

ŠARLOT - Policija američke države Južna Karolina uhapsila je 51-godišnjeg muškarca koji je u njegovoj kući skrivao pravi ratni arsenal: 10.000 komada mahom ukradenog oružja.

Kako prenosi AFP, Brent Nikolson je zadržan u pritvoru tokom vikenda nakon što je "brda pušaka i pištolja" pronađeno u njegovoj kući i u obližnjem skladištu. Nekoliko stotina komada oružja pronađeno je i u prodavnici alkoholnih pića koju Nikolson drži sa svojim ocem kao i u kući njegovih roditelja.

Policija je navela da će joj biti potrebno nekoliko dana da popiše ceo arsenal, među kojim se nalaze i samostreli, municija kao i više od 500 električnih testera.

Prema pisanju lokalnog lista Šarlot observer, policija je iznela oružje uz pomoć četiri kamiona s prikolicom dugih 12 metara. Oružje je odneto u oružarnicu koja se nalazi blizu šerifove kancelarije.

List navodi da je policija sasvim slučajno otkrila arsenal: šerifov zamenik otišao je do Nikolsonove kuće, u Pejdžlendu, kako bi mu uručio poziv za sud za nevezani slučaj.

Nasred travnjaka, ispred kuće, "na očigled svih", policija je pronašla gomilu električnih testera i jedan zavarivač čija je krađa bila prijavljena.

Uz sudski nalog, policija je izvršila pretres kuće i došla do neverovatnog otkrića.

"Obezbedili smo mesto i pozvali sve. Od tada smo ovde i verovatno je da ćemo na ovome raditi još nedelju dana", kazao je jedan od policajaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track